Άνγκελα Μέρκελ: Ο Γκουτέρες την θέλει στον ΟΗΕ

Άνγκελα Μέρκελ: Ο Γκουτέρες την θέλει στον ΟΗΕ
Η Άνγκελα Μέρκελ 2021 Kay Nietfeld/Pool Photo via AP

Η επιστολή του Αντόνιο Γκουτέρες στην Άνγκελα Μέρκελ, για την ένταξή της στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Ποιες θέσεις τής πρότεινε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού.

Με επιστολή του προς την Άνγκελα Μέρκελ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προτείνει στην πρώην καγκελάριο της Γερμανίας την ένταξή της στο “δυναμικό” του οργανισμού.

Σύμφωνα με το Politico, ο Γκουτέρες πρότεινε στη Μέρκελ την ηγεσία μιας “συμβουλευτικής επιτροπής” που θα επικρεντρώνεται στον τρόπο ανάπτυξης και διαχείρισης παγκόσμιων δημόσιων αγαθών.

Η παραπάνω πρόταση είναι στο πλαίσιο του προγράμματος “Η κοινή μας ατζέντα” που ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Γκουτέρες.

Προς το παρόν, η πρώην καγκελάριος δεν έχει δώσει τελική απάντηση, ωστόσο, ο Γκουτέρες τής πρότεινε ακόμη μια θέση στον οργανισμό, αυτή του επικεφαλής του ΟΗΕ για το κλίμα, καθώς η θητεία της Patricia Espinosa ως επικεφαλής της Σύμβασης Πλαισίου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Άλλοι… υποψήφιοι διάδοχοι της θέσεις είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Maite Nkoana-Mashabane και η επικεφαλής περιβάλλοντος της Νιγηρίας Sharon Ikeazor.

Επιπλέον, ακούγεται και το όνομα της Πρωθυπουργού των Μπαρμπάντος, Mia Mottley — η οποία έλαβε επαίνους για τις ομιλίες της στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στο COP26 το 2021.

Υποψήφιος εκ των έσω θα μπορούσε να είναι ο σημερινός απεσταλμένος του ΟΗΕ Selwin Hart, σύμβουλος για το κλίμα στο γραφείο του Γκουτέρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα