Αγγλία: Δικαστήριο καλεί τον Μπόρις Τζόνσον για χρέος 535 λιρών

Αγγλία: Δικαστήριο καλεί τον Μπόρις Τζόνσον για χρέος 535 λιρών
O Μπόρις Τζόνσον σε πρόσφατη δημόσια εμφάνιση του. 2021/AP Photo/Scott Heppell, file

Ποιό είναι το ποσό που άφησε απλήρωτο ο Βρετανός πρωθυπουργός και οδήγησε στην κλήση του από πολιτικό δικαστήριο. Πώς θα αντιδράσει η βρετανική κυβέρνηση.

Το βρετανικό περιοδικό ερευνητικής δημοσιογραφίας Private Eye, αναφέρει πως ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει κλήτευση από δικαστήριο λόγω απλήρωτου χρέους ύψους 535 λιρών. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Τζόνσον έχει κληθεί να πληρώσει το χρέος του από τον περασμένο Οκτώβριο, χωρίς να έχει δώσει οποιαδήποτε απάντηση για την εξόφλησή του.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστή η συναλλαγή από την οποία προέρχεται η οφειλή, η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να απαντήσει στο δικαστήριο πως η κλήση είναι πια “χωρίς αντίκρισμα” και να ζητήσει την άμεση διαγραφή της.

Η είδηση αυτή έρχεται στο φως, τη στιγμή που επιχειρηματίας ο οποίος πρόσκειται στο κόμμα των Τόρις, σύμφωνα με την Daily Mail, φαίνεται να έχει δώρίσει 58.000 λίρες για τo “Downing Street Trust”, μια πρωτοβουλία αμφιλεγόμενου χαρακτήρα, από την οποία σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έχουν αντληθεί χρήματα για την ανακαίνιση του γραφείου του Μπόρις Τζόνσον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα