Αντόνιο Γκουτέρες στη Διάσκεψη ΠΟΥ: “Είμαστε σε πόλεμο εναντίον της covid-19”

Αντόνιο Γκουτέρες στη Διάσκεψη ΠΟΥ: “Είμαστε σε πόλεμο εναντίον της covid-19”
Ο Αντόνιο Γκουτέρες 2021 Michael Sohn/AP

"Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός ιού", δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες στο άνοιγμα της ετήσιας διάσκεψης των χωρών μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο κόσμος βρίσκεται “σε πόλεμο” εναντίον της covid-19, τόνισε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα πέρα από την αλληλεγγύη να εισέλθει “σε μια οικονομία πολέμου” για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.

“Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός ιού. Χρειαζόμαστε τη λογική και την επιτακτικότητα της οικονομίας πολέμου για να ενισχύσουμε τις ικανότητες των όπλων μας”, δήλωσε ο Γκουτέρες στο άνοιγμα της ετήσιας διάσκεψης των χωρών μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Μακρόν ζητά ενίσχυση των εξουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) να έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται άμεσα χώρες σε περίπτωση εξάρσεων που δυνητικά μπορεί να οδηγήσουν σε πανδημία καθώς και να μπορεί να έχει πρόσβαση σε στοιχεία.

Ο Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε ξεχωριστά, προμαγνητοσκοπημένα σχόλια στην ετήσια υπουργική σύνοδο του ΠΟΥ, ζήτησαν να βελτιωθεί η χρηματοδότηση του οργανισμού αυτού και στήριξαν την ιδέα μιας νέα διεθνούς συνθήκης για την αποτροπή πανδημιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα