Απάντηση Ομπάμα στα σχόλια του Τραμπ για την καταγωγή του

default image

Με "γερή" δόση ειρωνείας απάντησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τον τόπο γέννησής του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε σήμερα με σκωπτική διάθεση από το Οβάλ Γραφείο στις υπεκφυγές του Ντόναλντ Τραμπ, του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην κούρσα της διαδοχής του, σχετικά με τον τόπο που γεννήθηκε.

«Ήμουν πάντα πολύ σίγουρος για τον τόπο που γεννήθηκα, όπως η πλειονότητα των ανθρώπων, άλλωστε» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους χαμογελώντας, ενώπιον δημοσιογράφων.

«Ένιωσα σοκ καθώς ένα τέτοιο ερώτημα αναφέρθηκε τη στιγμή που έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε.. Στην πραγματικότητα, δεν σοκαρίστηκα» πρόσθεσε.

«Θα μου άρεσε η προεκλογική εκστρατεία να έχει στο επίκεντρό της σοβαρότερα θέματα από το συγκεκριμένο» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος κι ενώ για μία ακόμη φορά είχε σπεύσει να προασπιστεί την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου του Ειρηνικού (TTP), στην επικύρωση της οποίας ελπίζει ότι θα προχωρήσει το Κογκρέσο.

Ο μεγιστάνας αρνήθηκε για μία ακόμη φορά την Τετάρτη να αναγνωρίσει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, αναμοχλεύοντας μια παλιά θεωρία συνομωσίας.

Πρέπει κανείς να ανατρέξει στην πρώτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα για να εντοπίσει τις ρίζες αυτής της θεωρίας συνωμοσίας που ο Ντόναλντ Τραμπ, εκείνη την εποχή ένας απλός επιχειρηματίας, είχε στηρίξει με πάθος.

Αμερικανοί, σε ορισμένους κύκλους της δεξιάς ή της ακροδεξιάς στο Διαδίκτυο, επιβεβαίωναν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, που γεννήθηκε το 1961 στη Χαβάη από Αμερικανίδα μητέρα και Κενυάτη πατέρα, δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτούς τους κύκλους δεν είναι «φυσικός» Αμερικανός πολίτης, μία από τις προϋποθέσεις για να αναλάβει κανείς τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα