Απάντηση στη Γερμανία για τη γενοκτονία των Αρμενίων ψάχνει η Τουρκία

Απάντηση στη Γερμανία για τη γενοκτονία των Αρμενίων ψάχνει η Τουρκία

Η Άγκυρα επεξεργάζεται μέτρα για να απαντήσει στην απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου για την αρμενική γενοκτονία, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει, το κατά πόσον είναι ασφαλείς οι τουρκικής καταγωγής Γερμανοί βουλευτές

Η Άγκυρα επεξεργάζεται μέτρα τα οποία ενδέχεται να λάβει ως απάντηση στην υιοθέτηση ψηφίσματος από το γερμανικό κοινοβούλιο που χαρακτηρίζει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί.

"Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε απαθείς σ' αυτό", δήλωσε ο Τσανικλί σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. "Η εργασία για το αν είναι δυνατό να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση και ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν συνεχίζεται", δήλωσε.

Στο μεταξύ στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε πως το υπουργείο εξακολουθεί να εξετάζει την κατάσταση της ασφάλειας των τουρκικής καταγωγής γερμανών βουλευτών καθώς και το ενδεχόμενο να τους προειδοποιήσει να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Ο Σέφερ δήλωσε ότι τα 11 τουρκικής καταγωγής μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου και τα κόμματά τους θα ενημερωθούν σύντομα γραπτώς για την εκτίμηση του υπουργείου σχετικά με νέες εν δυνάμει απειλές για την ασφάλεια. Οι βουλευτές δέχθηκαν απειλές μετά το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου για την αρμενική γενοκτονία.

"Δεν υπάρχει ταξιδιωτική οδηγία", δήλωσε ο Σέφερ, όταν ερωτήθηκε για ένα δημοσίευμα το Σάββατο στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

"Είναι σωστό ότι, δεδομένων των γεγονότων των λίγων τελευταίων ημερών, γίνονται και συνεχίζουν να γίνονται σκέψεις για τις πολιτικές και τις νομικές συνθήκες που υφίστανται στην Τουρκία ... Αυτή η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπό αστυνομική προστασία οι Γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Παζάρια κι ανταλλάγματα για τον Ερντογάν, σε μία στημένη 'σκακιέρα' με τη Μέρκελ

Η Άγκυρα δεν θα αποδεχθεί ποτέ τις κατηγορίες περί γενοκτονίας των Αρμενίων διεμήνυσε ο πρόεδρος Ερντογάν

SHARE: