Απίστευτη γκάφα βραζιλιάνικης εφημερίδας – “Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία ΧΧ ετών”

Απίστευτη γκάφα βραζιλιάνικης εφημερίδας – “Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία ΧΧ ετών”
Βασίλισσα Ελισάβετ 2022 Joe Giddens/Pool Photo via AP

Η Folha de Sao Paulo, μια γνωστή βραζιλιάνικη εφημερίδα έγραψε πως "πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ" και οι χρήστες του Twitter προφανώς δεν το άφησαν ασχολίαστο.

Πανικός επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας σε μια από τις κορυφαίες εφημερίδες της Βραζιλίας, καθώς δημοσιογράφοι της έγραψαν πως η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, η Folha de Sao Paulo δημοσιοποίησε κατά λάθος την είδηση του θανάτου της βασίλισας της Μεγάλης Βρετανίας στον ιστότοπό το μεσημέρι της Δευτέρας, λέγοντας σε εκατομμύρια αναγνώστες της Νότιας Αμερικής ότι είχε πεθάνει από τον Χ παράγοντα.

“Η Ελισάβετ θα μείνει στην ιστορία ως η μακροβιότερη Βρετανίδα μονάρχης”, ανέφερε η εφημερίδα στο αφιέρωμα 1.300 λέξεων για τη βρετανίδα βασίλισα που είναι εν ζωή. Συνειδητοποιώντας το… βασιλικό της λάθος, η Folha διέγραψε την πρόωρη νεκρολογία της και ανέφερε πως υπήρχε κάποιο “τεχνικό σφάλμα”.

“Είναι φυσιολογική πρακτική στη δημοσιογραφία να ετοιμάζουμε άρθρα για πιθανές ή/και απίθανες καταστάσεις, όπως ο θάνατος παγκόσμιων ηγετών, διασημοτήτων και δημοσίων προσώπων. Η Folha λυπάται για το λάθος”, ανέφερε η εφημερίδα σε ανακοίνωσή της.

Η είδηση φυσικά έκανε τον γύρο του διαδικτύου με χιλιάδες χρήστες του Twitter να δράττονται της ευκαιρίας να σχολιάσουν το ατυχές συμβάν, προσφέροντας άφθονο γέλιο στους αναγνώστες. “Τι χαριτωμένη η Folha δεν θέλει να αποκαλύψει πόσο χρονών ήταν η βασίλισσα όταν πέθανε”, έγραψε ένας κωμικός, καθώς η Folha ανέφερε στο άρθρο της πως η Ελισάβετ πέθανε «σε ηλικία ΧΧ ετών» (προφανώς και το ΧΧ θα συμπληρωνόταν με τη σωστή ηλικία, όταν η βασίλισα “έφευγε” από τη ζωή)

Ένας άλλος χρήστης ανήρτησε μια φωτογραφία της βασίλισσας στην οποία η ίδια φαινόταν να διασκεδάζει με την γκάφα της Folha de Sao Paulo:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα