Απίστευτο! Βάζουν στην κληρωτίδα θέσεις εργασίας για ανέργους

Απίστευτο! Βάζουν στην κληρωτίδα θέσεις εργασίας για ανέργους

Τι ανακοίνωσαν οι αρχές της Ισπανικής πόλης Αλαμέδα για το 34% των κατοίκων της που δεν εργάζεται

Ένας στους τρεις κατοίκους της μικρής πόλης Αλαμέδα που βρίσκεται έξω από τη Σεβίλλη, είναι άνεργος.  Συγκεκριμένα, το 34% του πληθυσμού των 5.600 πολιτών της αναζητά εργασία.

Ο δήμαρχος της πόλης αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή ένα αξιοκρατικό σχέδιο για την διάθεση θέσεων εργασίας με βασικό γνώμονα την... τύχη. Σύμφωνα με το πλάνο του δήμαρχου Χουάν Λορέντζο Πινέρα, οι εργαζόμενοι του μήνα βγαίνουν μετά από κλήρωση.

"Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη", λέει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως "πολλές οικογένειες μένουν στο δρόμο, αφού δεν έχουν να πληρώσουν για νοίκι, ενώ δεκάδες κόσμου έρχονται στο δημαρχείο ζητώντας για τροφή".

Η δημοτική αρχή προσφέρει κάθε μήνα δουλειά σε οκτώ γυναίκες, για εργασίες καθαρισμού των δημόσιων κτιρίων της. Οι γυναίκες αυτές θα κερδίσουν 650 ευρώ μηνιαίο μισθό για 4 ώρες καθημερινής εργασίας, στο δημαρχιακό μέγαρο, τη δημοτική βιβλιοθήκη, το δημοτικό γυμναστήριο και τα δημόσια σχολεία. Όσες γυναίκες θέλουν να συμμετάσχουν, έχουν δικαίωμα να βάλουν το όνομα τους στη κληρωτίδα, απ' όπου θα προκύψουν τα ονόματα των οκτώ τυχερών.

"Η ευκαιρία αυτή είναι μια τρομακτική βοήθεια", λέει η νεαρή νοικοκυρά Μόντσε Σολσόνα, που θα εργαστεί το μήνα αυτό ως καθαρίστρια στο δημοτικό σχολείο, τονίζοντας πως "εύχομαι μόνο να κρατούσε λίγο παραπάνω. Στο τέλος του μήνα θα πρέπει να γυρίσω στο σπίτι και να φροντίσω τον άντρα μου που είναι επίσης άνεργος".

Οι άντρες της Αλαμέδα που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην κλήρωση για τις οκτώ θέσεις εργασίας, έχουν μια παρόμοια ευκαιρία: έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή για τις 3 θέσεις οδοκαθαριστή που προκύπτουν κάθε τρεις μήνες με τον ίδιο  ακριβώς τρόπο. Περισσότεροι από 200 κάτοικοι της πόλης δήλωσαν συμμετοχή κατά την τελευταία κλήρωση, του καλοκαιριού που μας πέρασε.

"Με την ισπανική οικονομία να μοιάζει "νεκρή", και το μέλλον να φαντάζει αβέβαιο, αυτή η λοταρία δίνει μια ακτίδα ελπίδας στους κατοίκους της Αλαμέδα", καταλήγει ο δήμαρχος.

SHARE: