Αποδοκίμασαν τον Λουκά Λουκά

Αποδοκίμασαν τον Λουκά Λουκά

Ομάδα νεαρών προπηλάκισε έντονα τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου Λουκά Λουκά κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημοσύνου των Τάσου Ισάκ και Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι

Ο Λουκάς Λουκά κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημοσύνου των Τάσου Ισάκ και Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους στα επεισόδια της Δερύνειας το 1996  και αποδοκιμάσθηκε από μερίδα των παρευρισκομένων.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Σε δηλώσεις του ο κύριος Λουκά είπε ότι δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από κανένα και κυρίως από παρασυρμένους νεαρούς.

Σύμφωνα με το Sigmalive, δημιουργήθηκε φραστική αντιπαράθεση με αφορμή αναφορές του Προέδρου του Συνδέσμου Επιζώντων Πολεμιστών του 256 Τάγματος Πεζικού Μιχάλη Πηλαβάκη, για την πολιτική ηγεσία.

Στην ομιλία του, ο κ. Πηλαβάκης έκανε λόγο για τρισάθλια πολιτική, για κατάντημα και για υποχωρήσεις έναντι των Τούρκων ενώ τόνισε πως χρειάζονται άλλοι ηγέτες, άξιοι και ικανοί, για να οδηγήσουν τον τόπο σε εθνική αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα. Οι αναφορές του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση παρισταμένων στο μνημόσυνο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φραστική αντιπαράθεση και να ανταλλαγούν κατηγορίες που αφορούσαν την περίοδο του πραξικοπήματος το 1974.

Σημειώνεται ότι το μνημόσυνο τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι και στη συνέχεια έγινε τρισάγιο και το πρωί κατάθεση στεφάνων στους τάφους των. Στο Παραλίμνι συγκεντρώθηκαν και φέτος για να τιμήσουν τη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, μοτοσικλετιστές από διάφορες περιοχές της Κύπρου.

SHARE:

24Media Network