Απομονωμένος στην Αλάσκα: Έγραφε SOS κάθε μέρα για 3 εβδομάδες

Απομονωμένος στην Αλάσκα: Έγραφε SOS κάθε μέρα για 3 εβδομάδες
Twitter

Επεισοδιακή διάσωση άνδρα, αλά Τομ Χανκς στην ταινία "Ναυαγό", ο οποίος επί τρεις εβδομάδες ήταν αποκλεισμένος στην Αλάσκα.

Μία καταστροφική φωτιά που έκαψε την καλύβα του μαζί με τις περισσότερες προμήθειές του άφησε έναν άνδρα ολομόναχο σε απομονωμένη από τα χιόνια περιοχή της Αλάσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Time, από τον Σεπτέμβριο του 2019, ο 30χρονος Τάισον Στιλ ζούσε μαζί με το λαμπραντόρ του σε μία μικροσκοπική καλύβα στην Σαστίνα Βάλεϊ της Αλάσκα, 20 χιλιόμετρα από την κοντινότερη κατοικημένη ζώνη.

Στις 17 ή 18 Δεκεμβρίου μία φωτιά που ξέσπασε στο εσωτερικό της καλύβας τύλιξε στις φλόγες το μικροσκοπικό του σπίτι, όλες του τις προμήθειες και το αγαπημένο του σκύλο.

“Όλα κάηκαν τόσο γρήγορα. Ήταν τόσο μεγάλη η φωτιά που όσο χιόνι κι αν έριχνα, δεν έλεγε να σβήσει”, διγείται ο 30χρονος.

Ο άνδρας επιβίωσε σε ένα 1,5 μέτρο χιόνι, για τρεις εβδομάδες, τρώγοντας ότι είχε απομείνει από τις καμένες κονσέρβες που ξέθαψε ανάμεσα από τα ερείπια και τις στάχτες.

Ο Τάσιον δεν άφησε την απελπισία να τον κυριεύσει. Κάθε μέρα επί τρεις εβδομάδες έγραφε ένα τεράστιο SOS στο χιόνι, το οποίο ξαναχάραζε κάθε πρωί και ήλπιζε πως θα τον βρουν.

Η οικογένειά του ήταν αυτή που ειδοποίησε τις αρχές, αφού οι συγγενείς του ανησύχησαν επειδή δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του για ημέρες.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης της Αλάσκας, είπε για την πρώτη εικόνα που είχε από τον Στιλ, με τα μακριά του μούσια να τους χαιρετά από το έδαφος, ότι του θύμιζε αμυδρά τον ηθοποιό Τομ Χανκς στον «Ναυαγό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα