Αποτεφρώθηκε μυστικά ο David Bowie. Δεν ήθελε κηδεία

default image

Ακόμα και μετά θάνατον, οι επιλογές του συνεχίζουν να ξαφνιάζουν. Ο εκκεντρικός θρύλος της ροκ δεν ήθελε δακρύβρεκτες διαδικασίες, θέλοντας ο κόσμος να τον θυμάται μόνο για τη μουσική του (Vids)

Είχε διαφυλάξει την ιδιωτικότητα της προσωπικής του ζωής, αν και ήταν ένας από τους πιο διάσημους και καταξιωμένους, με καριέρα δεκαετιών καλλιτέχνες. Ένας τέτοιος άνθρωπος -αυτός που έπεσε στη Γη- δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετική “έξοδο”.

Ο David Bowie έφυγε ξαφνικά -για τον κόσμο που δεν γνώριζε την 18μηνη μάχη του με τον καρκίνο- σε ηλικία 69 ετών, στις 10 Ιανουαρίου, σοκάροντας τους θαυμαστές του παγκοσμίως.

Ο ίδιος λίγες μόλις μέρες πριν πεθάνει, κυκλοφόρησε το προφητικό του τελευταίο βίντεο – τραγούδι, με τίτλο “Lazarus”, του οποίου οι στίχοι προκαλούν ανατριχίλα, αν τους ερμηνεύσει κανείς εκ των υστέρων. Σαν να γελούσε με τον θάνατο, αναμένοντάς τον.

Στο ίδιο πλαίσιο, η τελευταία πράξη της μοναδικής ζωής του δεν θα μπορούσε, να είναι κάτι λιγότερο από… μοναδική.

Επιθυμία του ήταν, να μην γίνει κηδεία, ώστε να μην περάσει η οικογένειά του, οι φίλοι και οι αγαπημένοι του αυτήν τη διαδικασία.

Όπως μεταδίδουν όλα τα διεθνή μέσα, το σώμα του αποτεφρώθηκε σε τελετή στη Νέα Υόρκη, την πόλη που λάτρεψε, χωρίς την παρουσία της οικογένειάς του και φίλων του. Μάλιστα, όπως φαίνεται, έγινε πολύ σύντομα μετά τη δημοσίευση της είδησης του θανάτου του.

Σημειώνεται, ότι οι πωλήσεις και τα downloads του τελευταίου του άλμπουμ “Blackstar”, που κυκλοφόρησε ανήμερα στα 69α γενέθλιά του, δύο ημέρες πριν πεθάνει, έφτασε τις 43.000 μόνο στη Βρετανία, μέσα σε 24 ώρες.

Ο παραγωγός Tony Visconti δήλωνε στο Rolling Stone πως ο καλλιτέχνης ήταν “εξαιρετικά υγιής” κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του Blackstar, “αλλά είναι πολύ δύσκολο να τον ξαναδούμε να παίζει live”.

Το μήνυμα του Visconti για τον θάνατο του Bowie, όπως το ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook:

“Έκανε πάντα αυτό που ήθελε να κάνει. Και ήθελε να το κάνει με τον δικό του τρόπο και ήθελε να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Ο θάνατός του δεν υπήρξε διαφορετικός από τη ζωή του – ήταν ένα έργο Τέχνης. Έφτιαξε το Blackstar για εμάς, το αποχαιρετιστήριο δώρο του. Το ήξερα εδώ και ένα χρόνο ότι έτσι θα έρχονταν τα πράγματα. Δεν ήμουν, παρόλα αυτά, προετοιμασμένος. Ήταν ένας ξεχωριστός άντρας, γεμάτος αγάπη και ζωή. Θα είναι για πάντα μαζί μας. Για την ώρα, είναι πρέπον να κλάψουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα