Αρχές του 2015 θα αποφασίσει η Χίλαρι Κλίντον αν θα είναι υποψήφια για την προεδρία

Αρχές του 2015 θα αποφασίσει η Χίλαρι Κλίντον αν θα είναι υποψήφια για την προεδρία

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι θα αποφασίσει για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στις αρχές του 2015

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι θα αποφασίσει στις αρχές του επόμενου έτους σχετικά με την πιθανή υποψηφιότητα της για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώην Πρώτη Κυρία της χώρας στο πλαίσιο ενός συνεδρίου στην Πόλη του Μεξικού περιέγραψε ως χρόνο λήψης της απόφασης της «πιθανότατα μετά την πρώτη του έτους» του 2015.

«Αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό ερώτημα δεν είναι αν πρόκειται εγώ να θέσω υποψηφιότητα ή αν πρόκειται να κερδίσω», δήλωσε η Κλίντον. « Το πιο σημαντικό είναι πιο όραμα έχεις για τη χώρα σου». Η πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε ότι θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι διαθέτει ένα «πολύ σαφές όραμα» για τη χώρα πριν υποβάλει υποψηφιότητα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η Χίλαρι Κλίντον είχε θέσει ξανά υποψηφιότητα για το χρίσμα του κόμματός της το 2008 αλλά είχε ηττηθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος μετά τη νίκη στις προεδρικές εκλογές απέναντι στον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τζον Μακέιν την έχρισε υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Κλίντον, σύζυγος του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον και πρώην γερουσιαστής υπηρέτησε τέσσερα χρόνια ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας καθ’ όλη τη πρώτη θητεία του προέδρου Ομπάμα.

SHARE:

24Media Network