Αργεντινή: Ο Φερνάντες θα κάνει πρώτος το ρωσικό εμβόλιο “για να μη φοβάται κανένας”

Αργεντινή: Ο Φερνάντες θα κάνει πρώτος το ρωσικό εμβόλιο “για να μη φοβάται κανένας”
O Αλμπέρτο Φερνάντες AP

Ο Αλμπέρτο Φερνάρντες τόνισε ότι θα εμβολιαστεί πρώτος απ' όλους τους Αργεντίνους για τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα γίνει ο πρώτος πολίτης της χώρας στον οποίο θα χορηγηθεί το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού, «ώστε να μη το φοβάται κανένας», μετά τη συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά του.

«Μόλις εγκριθεί από τον ANMAT (σ.σ. τον εθνικό οργανισμό φαρμάκων, τροφίμων και ιατρικών τεχνολογιών), θα είμαι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, ώστε να μη φοβάται κανένας», είπε ο κ. Φερνάντες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αντικείμενο τη συμφωνία για την αγορά του ρωσικού εμβολίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κεντροαριστερός πρόεδρος θέλει με τη χειρονομία αυτή να καθησυχάσει τον πληθυσμό, να εναντιωθεί στους αρνητές του μαζικού εμβολιασμού και σε όσους αμφισβητούν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του ρωσικού εμβολίου.

Ο κ. Φερνάντες δήλωσε ότι το Μπουένος Άιρες υπέγραψε συμφωνία με το δημόσιο Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την προμήθεια εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V.

«Θα έχουμε στη διάθεσή μας αρκετές δόσεις ώστε να μπορέσουμε να ανοσοποιήσουμε 10 εκατομμύρια πολίτες της Αργεντινής», διαβεβαίωσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα