Αρμενία: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα πυρά του στρατού του Αζερμπαϊτζάν

Αρμενία: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα πυρά του στρατού του Αζερμπαϊτζάν
Στρατιώτες κοντά στα σύνορα του Ναγκόρνο Καραμπάχ με την Αρμενία AP

Δεν έχουν τέλος οι αψιμαχίες μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στα σύνορα των δύο χωρών. Το νέο επεισόδιο.

Δύο Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε από τα πυρά του στρατού του Αζερμπαϊτζάν σε περιοχή της μεθορίου μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, ένα ακόμη θερμό επεισόδιο ανάμεσα στο Γερεβάν και το Μπακού.

«Υπάρχουν δύο νεκροί στη μάχη και ένας τραυματίας μετά τα πυρά του στρατού του Αζερμπαϊτζάν εναντίον αρμένικων προκεχωρημένων φυλακίων κοντά στο Σοτκ», στη νοτιοανατολική Αρμενία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο επεσήμανε εξάλλου ότι θα κάνει «αργότερα ανακοίνωση» σχετικά με τους νεκρούς στρατιώτες καθώς «και για την κατάσταση της υγείας του τραυματία».

Το Αζερμπαϊτζάν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η Αρμενία χρησιμοποίησε drones για να πλήξει θέσεις στην επαρχία Καλμπαζάρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο Αζέρους στρατιώτες, και πρόσθεσε ότι προχώρησε σε «αντίποινα».

Η επαρχία Σοτκ, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, βρίσκεται στη νοτιοανατολική Αρμενία, στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Οι ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δυνάμεων των δύο χωρών είναι συχνές.

Στις 28 Ιουνίου τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στον διαφιλονικούμενο θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν έχουν εμπλακεί σε δυο πολέμους, τη δεκαετία του 1990 και του 2020, για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα της αζερικής επικράτειας αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους.

Εξάλλου, το Γερεβάν κατηγορεί το Μπακού από τον Δεκέμβριο ότι εμποδίζει τον ανεφοδιασμό του θύλακα αποκλείοντας τη μόνη χερσαίο οδό πρόσβασης σε αυτόν, τον διάδρομο Λατσίν, και ότι προκαλεί ελλείψεις και «ανθρωπιστική κρίση».

Το Μπακού απαντά ότι εγκατέστησε οδόφραγμα στην είσοδο του δρόμου για λόγους ασφαλείας και τονίζει ότι οι μεταφορές μπορούν να συνεχιστούν ανεμπόδιστα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα