Αστυνομικός θέλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον οικογένειας Αφροαμερικανού που ο ίδιος σκότωσε

Αστυνομικός θέλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον οικογένειας Αφροαμερικανού που ο ίδιος σκότωσε

Αναφέρει ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες. Τι ακριβώς συνέβη, τι αναφέρει ο δικηγόρος του

Υποστηρίζοντας ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες, ένας αστυνομικός από το Σικάγο, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, εξετάζει το ενδεχόμενο να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης την οικογένεια ενός νεαρού Αφροαμερικανού τον οποίο σκότωσε ο ίδιος πυροβολώντας τον, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Την 26η Δεκεμβρίου η αστυνομία είχε επέμβει σε μία υποβαθμισμένη συνοικία του Σικάγου έπειτα από μια κλήση που είχε λάβει σχετικά με ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Μόλις έφθασαν στριαλμοην περιοχή, «οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα επιθετικό ύποπτο και ο ένας εξ αυτών χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο του, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα δύο ανθρώπους» την Μπέτι Τζόουνς, μητέρα πέντε παιδιών και τον Κουιντόνιο Λεγκρίρ, έναν φοιτητή ηλικίας 19 ετών, είχε γνωστοποιήσει η αστυνομία εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, ο Λεγκρίρ απειλούσε τον πατέρα του με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, για αυτόν ακριβώς το λόγο εκλήθη η αστυνομία. Η Μπέτι Τζόουνς ήταν γειτόνισσά τους και ο πατέρας της της ζήτησε να υποδεχθεί τους αστυνομικούς. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και ο αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον της άτυχης γυναίκας και του νεαρού άνδρα.

Μετά το περιστατικό, η αστυνομία του Σικάγο ζήτησε συγγνώμη για τον θάνατο από ατύχημα της 55χρονης Ντέιβις, ωστόσο δικαιολόγησε τον θάνατο του νεαρού Λεγκρίρ καθώς, όπως υποστηρίζεται, εκείνος απείλησε τον αστυνομικό.

Αυτήν ωστόσο την εκδοχή αμφισβητεί η οικογένειά του και σύμφωνα με τους συγγενείς του 19χρονου η αστυνομία δεν χρειαζόταν να πυροβολήσει εναντίον ενός νεαρού άνδρα που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς στην τελική το μόνο που ζητούσε ήταν να βοηθήσουν στην επίλυση μιας ενδοοικογενειακής διένεξης.

Υποστηρίζοντας ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες έπειτα από το περιστατικό και επισημαίνοντας ότι δέχθηκε επίθεση, ο αστυνομικός Ρόμπερτ Ριάλμο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει σε αστικό δικαστήριο σε βάρος της οικογένειας, που έχει βυθιστεί στο πένθος μετά τον θάνατο του Κουιντόνιο Λεγκρίρ, δήλωσε ο δικηγόρος του Τζόε Μπρόντσκι, στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WGN-TV.

SHARE:

24Media Network