Ασυνείδητος αφήνει τον σκύλο του στη μέση του δρόμου, εκείνος τρέχει πίσω του

Ασυνείδητος αφήνει τον σκύλο του στη μέση του δρόμου, εκείνος τρέχει πίσω του

Οι Αρχές στη Βρετανία αναζητούν ιδιοκτήτη που εγκατέλειψε τον σκύλο του στη μέση του δρόμου παραμονές Χριστουγέννων - Τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας.

Η RSPCA, μία από τις μεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων στη Βρετανία, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που έχει προκαλέσει δικαιολογημένες αντιδράσεις οργής.

Τα πλάνα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας καταγράφουν τη στιγμή που ένας ασυνείδητος πολίτης εγκαταλείπει το Staffordshire Μπουλ Τεριέ του στην πόλη Στόουκ. Το σκυλί προσπαθεί να μπει στο αυτοκίνητο την ώρα που εκείνος αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 17 Δεκεμβρίου και από τη δημοσίευση του βίντεο και μετά, τα πλάνα έγιναν viral.

ADVERTISING

Ο "Snoop" εντοπίστηκε στη μέση του δρόμου, στο σημείο που τον άφησε ο ιδιοκτήτης του. Διερχόμενο όχημα βρήκε το σκυλάκι, το μετέφεραν σε κτηνίατρο και εκείνος επικοινώνησε με τη σειρά του με τη φιλοζωική.

Πλέον φυλάσσεται από τη RSPCA η οποία ψάχνει για εκείνον που θα ενδιαφερθεί να τον υιοθετήσει, ενώ οι αρχές κοινοποίησαν το βίντεο ζητώντας πληροφορίες για τον εντοπισμό του άνδρα που τον άφησε, έτσι ώστε να του επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινές.

Η ποινή για εγκατάλειψη ζώου στη Βρετανία είναι φυλάκιση έξι μηνών (εξαγοράσιμη) αλλά σπανίως επιβάλλεται, όπως αναφέρει η RSPCA, η οποία ζητά μεγαλύτερα πρόστιμα. Η κακοποίηση, θανάτωση ή χρήση ζώων σε κοινομαχίες και λοιπές βίαιες πράξεις, μπορεί να επιφέρει ποινή μέχρι και πέντε ετών φυλάκισης, ανάλογα με την κρίση του δικαστή. Τα Staffordshire Bull Terrier είναι δε η πρώτη ράτσα σε εγκαταλείψεις στη Μεγάλη Βρετανία όπως αναφέρει έρευνα του dogsblog.com.

Ακολουθούν τα Akita, τα Greyhound και τα Jack Russell. Ο λόγος; Πρόκειται για συγκεκριμένες ράτσες, τις οποίες έχουν προβάλει κατά καιρούς "ως μόδα" οι celebrities στα social media κάνοντας πολλούς να θέλουν να αποκτήσουν ένα τέτοιο ζώο. Αργότερα, αποφασίζουν πως δεν τα θέλουν, με τη μέση ηλικία εγκατάλειψης να είναι τα δύο έτη.

Πρώτη αιτία εγκατάλειψης αναφέρεται η απάντηση "το βαρέθηκα", απάντηση που κάνει το όλο γεγονός ακόμη πιο εξοργιστικό. Το ζήτημα ωστόσο, είναι πως τα ζώα δεν είναι "μόδα". Είναι η καλύτερη παρέα, κάτι που όμως απαιτεί κυρίως, υπευθυνότητα.

Οι υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς και το πλαίσιο ποινών στη χώρα μας, αναλυτικά εδώ

SHARE:

24Media Network