Αυτοί είναι οι Έλληνες του νέου προέδρου Τραμπ

default image

Τρεις Έλληνες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ και αναμένεται να συνεχίσουν να διατηρούν νευραλγικά πόστα όταν πλέον αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του

Για να εκλεγεί ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, στο ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών,χρειάστηκε να δουλέψουν αδιάκοπα δεκάδες άνθρωποι, που ρύθμιζαν την παραμικρή λεπτομέρεια. Ανάμεσα σ’ αυτό το ακούραστο επιτελείο βρέθηκαν και τρεις Έλληνες ομογενείς, τρεις άνθρωποι “κλειδιά” που χαίρουν της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου πρόεδρου και που κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν να έχουν ενεργό ρόλο και στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ, όταν ο Τραμπ αναλάβει επισήμως, γεγονός που μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στα αιτήματα της μεγάλης ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Τζόρτζ Παπαδόπουλος

 

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Σικάγο από Έλληνες γονείς με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University και το 2010 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University College London. Κατέχει διευθυντική θέση σε εταιρεία στο Λονδίνο που ειδικεύεται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, ενώ έχει διατελέσει και ερευνητής του ινστιτούτου Hudson. Βρέθηκε στο πολύ στενό επιτελείο του Τραμπ και συγκεκριμένα είναι σύμβουλος του για θέματα εξωτερικής πολιτικής, πράγμα που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα σημαντικό για μια σειρά από ελληνικά θέματα.

Τζορτζ Τζιτζίκος

 

Ο Τζιτζίκος είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Είναι άριστος γνώσης της πολιτικής επικοινωνίας και της διαχείρισης κρίσεων. Γνώσεις άλλωστε που χρειάστηκε να μεταφέρει αρκετές φορές στον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Τραμπ και ανέλαβε το ρόλο του διευθυντή επιχειρήσεων της εκστρατείας. 

Ρινς Πρίμπους

 

Ο Ρινς είναι 44 ετών, έχει και αυτός ελληνική καταγωγή, μιλάει άπταιστα ελληνικά και περνούσε ως παιδί πολλά καλοκαίρια στην Αθήνα. Είναι πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής. Είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε να παίξει το ρόλο του συνδέσμου ανάμεσα στον Τραμπ και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, γεφυρώνοντας το χάσμα που υπήρχε από τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του νέου προέδρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα