Αυτοκαταστράφηκε γνωστό έργο του Banksy - Μόλις είχε πωληθεί σε δημοπρασία για 1,18 εκατ. ευρώ

Γνωστό έργο του Bansky αυτοκαταστράφηκε
Γνωστό έργο του Bansky αυτοκαταστράφηκε SOTHEBY'S

Πώς σχολίασε ο αινιγματικός καλλιτέχνης την αυτοκαταστροφή του πίνακα "Κορίτσι με Κόκκινο Μπαλόνι", ενός από τα πιο γνωστά έργα του.

Πιο διάσημο απ' ό,τι ήδη ήταν έγινε ένα έργο του φημισμένου αλλά αγνώστων λοιπών στοιχείων, Banksy, καθώς αυτοκαταστράφηκε λίγα λεπτά αφότου πωλήθηκε σε δημοπρασία για 1,18 εκατ. ευρώ.

Τα καδραρισμένο "Κορίτσι με Κόκκινο Μπαλόνι" του 2006, στο οποίο φαίνεται ένα κορίτσι να φτάνει ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς, ένα από τα πιο γνωστά έργα του καλλιτέχνη, "βγήκε στο σφυρί" το βράδυ της Παρασκευής στο Λονδίνο από τον οίκο Sotheby's. Μάλιστα ήταν το τελευταίο κομμάτι που δημοπρατήθηκε. Λίγα λεπτά όμως μετά την πώλησή του, ο καμβάς πέρασε από έναν καταστροφέα εγγράφων, που ήταν κρυμμένος μέσα στην κορνίζα.

"Εξαφανίζεται, εξαφανίζεται, εξαφανίστηκε..." έγραψε ο Banksy αναρτώντας φωτογραφία την ώρα που το έργο του καταστρεφόταν.

Ο Bansky ήρθε στο προσκήνιο μέσω μιας σειράς γκράφιτι στη Βρετανία. Εκτιμάται ότι μεγάλωσε στο Μπρίστολ, ωστόσο η ταυτότητά του παραμένει μυστική.

Πηγή: 

BBC

SHARE:

24Media Network