Αυτοκτόνησε 9χρονος Σύρος πρόσφυγας στην Τουρκία-Τον εκφόβιζαν στο σχολείο του

Αυτοκτόνησε 9χρονος Σύρος πρόσφυγας στην Τουρκία-Τον εκφόβιζαν στο σχολείο του
Φωτογραφία αρχείου AP

Πριν συμπληρώσει καν τα 10 του χρόνια Σύρος πρόσφυγας στην Τουρκία έβαλε τέλος στη ζωή του. Τι κατήγγειλε ο πατέρας του.

Είναι τραγικό αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Παιδί μόλις 9 ετών έδωσε τέλος στη ζωή του στην Τουρκία γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έπεσε θύμα επιθέσεων εκφοβισμού στο σχολείο του.

Ο 9χρονος Σύρος Ουάελ αλ Σαούντ ζούσε στο Κοτσαέλι της Τουρκίας μαζί με τους γονείς του ως πρόσφυγας. Την πατρίδα του ουσιαστικά δεν την θυμόταν.

Ο πατέρας του, μιλώντας στα τουρκικά ΜΜΕ, ισχυρίστηκε ότι ο αλ Σαούντ δέχθηκε επιθέσεις εκφοβισμού από τους συμμαθητές του. Ο γιος μου αγαπούσε τη ζωή, ήταν ένα αξιαγάπητο παιδί. Ευαίσθητο και ήρεμο. Αλλά οι συμμαθητές του στο σχολείο συνεχώς τον ενοχλούσαν. “Είσαι Σύρος του έλεγαν. Και τελικά το παιδί δεν άντεξε”.

Ακούγεται πραγματικά ανατριχιαστικό αλλά φαίνεται να μην είναι το μοναδικό περιστατικό. “Συνεχώς μας λένε ότι πρέπει να φύγουμε” συνεχίζει ο πατέρας. “Τους λέω λοιπόν ότι αν μας βρουν ένα κομμάτι γης στο φεγγάρι, θα το κάνουμε”.

Από την πλευρά του άλλος ανήλικος Σύρος πρόσφυγας, που δεν θέλησε να αναφέρει το όνομά του, τόνισε: “Μας προτρέπουν να επιστρέψουμε πίσω. Να φύγουμε γιατί καταστρέφουμε, λένε, τη χώρα τους”.

Στην Τουρκία έχουν βρει καταφύγιο από το 2011 περισσότεροι από 3,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω του πολέμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα