Boeing: Συνιστά στους πιλότους της να ελέγχουν τα καθίσματα στο πιλοτήριο πριν από κάθε πτήση

Διαβάζεται σε 2'
Αεροσκάφος Boeing 787-10 Dreamliner
Αεροσκάφος Boeing 787-10 Dreamliner Mic Smith, File/AP Photo

Μία “παράξενη” σύσταση προς τους πιλότους στα αεροσκάφη 787 Dreamliner δίνει η Boeing μετά το περιστατικό με την ξαφνική πτώση ενός αεροσκάφους της LATAM Airlines.

Η ξαφνική “πτώση” αεροσκάφους της χιλιανής αεροπορικής εταιρείας LATAM κατά την οποία τραυματίστηκαν δεκάδες επιβάτες και η οποία προκλήθηκε πιθανότατα από ατύχημα στο κάθισμα του πιλοτηρίου, έφερε εκ νέου “πονοκέφαλο” στην Boeing.

Η Boeing εξέδωσε σύσταση στις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν αεροσκάφη 787 Dreamliners να ελέγχουν τους διακόπτες του θαλάμου διακυβέρνησης, σε συνέχεια των ερευνών για το περιστατικό στη LATAM.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι μια αεροσυνοδός πάτησε κατά λάθος έναν διακόπτη στο κάθισμα του πιλότου, το οποίο τον έσπρωξε στα χειριστήρια, πιέζοντας τη μύτη του αεροπλάνου προς τα κάτω.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού άνθρωποι πετάχτηκαν στην οροφή του αεροπλάνου, το οποίο εκτελούσε την πτήση από την Αυστραλία προς τη Νέα Ζηλανδία.

Ένας εκ των επιβατών, ο Brian Jokat μιλώντας στο BBC, δήλωσε τότε ότι αρκετοί άνθρωποι υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις καθώς και ότι επιβάτες χτύπησαν στην οροφή του αεροσκάφους με τόση δύναμη που έσπασαν μερικά από τα πάνελ. 

Ο επιβάτης δίπλα του, πρόσθεσε, φαινόταν να είναι “κολλημένος στο ταβάνι“.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν αργότερα ότι ένα άτομο βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση από το συμβάν.

Όπως δήλωσε η κατασκευάστρια εταιρεία την Παρασκευή, η έρευνα για την πτήση LA800 βρίσκεται σε εξέλιξη και ως προληπτικό μέτρο υπενθυμίζουν στους χειριστές των αεροσκαφών τύπου 787 “ένα δελτίο σέρβις που εκδόθηκε το 2017, το οποίο περιλάμβανε οδηγίες για την επιθεώρηση και τη συντήρηση των διακοπτών στα καθίσματα του καταστρώματος διακυβέρνησης”.

Συνιστούμε στους αερομεταφορείς να πραγματοποιήσουν επιθεώρηση κατά την επόμενη ευκαιρία συντήρησης“, δήλωσε η εταιρεία.

Το αεροσκάφος επρόκειτο να πετάξει από το Όκλαντ προς το Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής.

Η αναχώρηση ακυρώθηκε και προγραμματίστηκε νέα πτήση για την Τρίτη, αναφέρει το BBC.

Το συμβάν έρχεται μετά το ατύχημα της Alaska Airlines όταν αποκολλήθηκε μια θύρα εν ώρα πτήσης, αλλά και την εξέταση της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) η οποία αποκάλυψε “δεκάδες προβλήματα”.

Παράλληλα, η είδηση του θανάτου του βασικού πληροφοριοδότη της FAA και επί χρόνια υπαλλήλου της Boeing, αυξάνει το ενδιαφέρον για την σημαντική αυτή υπόθεση, η οποία παίρνει άλλες διαστάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα