Brexit: Ευέλικτη παράταση για συντεταγμένη έξοδο η θέση της Ελλάδας

Brexit: Ευέλικτη παράταση για συντεταγμένη έξοδο η θέση της Ελλάδας
Ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής

Στη Σύνοδο Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα μας αντιτίθεται σε κάθε σενάριο άτακτης εξόδου. "Σκοπός μας να συμφωνήσουμε σε μια παράταση για ομαλή και συντεταγμένη έξοδο" ανέφερε η Τερέζα Μέι.

Στη σημερινή Σύνοδο για το Brexit οι ηγέτες θα εξετάσουν το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για παράταση.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υποστηρίξει μια ευέλικτη παράταση η οποία θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη συντεταγμεμη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Η χώρα μας αντιτίθεται σε κάθε σενάριο άτακτης έξοδου, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ στο ενδιάμεσο διάστημα και να συζητηθούν τα μεγάλα ζητήματα της ΕΕ χωρίς να παρακωλυονται από συνεχείς Συνοδούς για το Brexit” αναμένεται να πει ο κ. Τσίπρας.

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται λίγες εβδομάδες αφού οι ηγέτες της ΕΕ των 27 συμφώνησαν σε μια μίνι παράταση του Brexit μέχρι τις 12 Απριλίου. Αν η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατάφερνε να εξασφαλίσει συμφωνία στη Βουλή των Κοινοτήτων, η παράταση θα έφτανε ως τις 22 Μαΐου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό.

Τερέζα Μέι: Σκοπός μας να συμφωνήσουμε σε μια παράταση για ομαλή και συντεταγμένη έξοδο

Την ίδια στιγμή ανοιχτή σε οποιαδήποτε παράταση θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει από την ΕΕ μόλις καταστεί δυνατή η έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι προσερχόμενη στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής.

“Ο σκοπός αυτής της Συνόδου είναι να συμφωνήσουμε σε μια παράταση για να μας δοθεί επιπλέον χρόνος για να εγκριθεί η Συμφωνία που θα μας επιτρέψει να αποχωρήσουμε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο” είπε η Τ. Μέι, σημειώνοντας πως αν και το αίτημά της είναι για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, “το σημαντικό είναι η όποια παράταση να μας δίνει το δικαίωμα να φύγουμε μόλις επικυρωθεί η Συμφωνία Αποχώρησης και μέχρι τις 22 Μαΐου”.

“Ξέρω πως πολλοί [από τους ηγέτες] θα είναι ενοχλημένοι που γίνεται αυτή η Σύνοδος, ενώ το Ην. Βασίλειο θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει από την ΕΕ”, είπε η βρετανίδα πρωθυπουργός εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο δεν μπόρεσε να επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version