Channel 4: Deepfake χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ προκαλεί αντιδράσεις

Channel 4: Deepfake χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ προκαλεί αντιδράσεις
Αυτή που βλέπετε δεν είναι η Ελισάβετ. Είναι deepfake. twitter

Με στόχο να χτυπήσει "καμπανάκι" για τα fake news το Channel 4 δημιούργησε ένα deepfake της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία απευθύνει ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο μήνυμα.

Το βρετανικό Channel 4 κυκλοφόρησε ένα deepfake της βασίλισσας Ελισάβετ, παρουσιάζοντας ένα εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο μήνυμα.

Στόχος του βίντεο είναι να προειδοποιήσει για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία για τη διάδοση παραπληροφόρησης και fake news.

Η φωνή που ακούγεται δεν είναι της Ελισάβετ αλλα της ηθοποιού Debra Stephenson. 

“Στο BBC, δεν μπορούσα πάντα να μιλάω καθαρά και από την καρδιά μου. Επομένως, είμαι ευγνώμων στο Channel 4 που μου έδωσε την ευκαιρία να πω ό,τι μου αρέσει, χωρίς κανείς να βάλει λόγια στο στόμα μου” λέει η “βασίλισσα”.

Ο δικός μας Θάνος”, ένα ντοκιμαντέρ του NEWS247 για τον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, μέσα από τα μάτια και την ψυχή 20 δικών του ανθρώπων. Τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, περιγράφουν, θυμούνται, ζωγραφίζουν με λόγια και ψυχή, το πορτραίτο του Θάνου. Έρχεται την Δευτέρα 28/12 στο NEWS247.

Στο πεντάλεπτο μήνυμα υπάχρουν αναφορές σε μια σειρά από αμφιλεγόμενα ζητήματα, μεταξύ των οποίων η απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, η “Ελισάβετ” μιλάει και για την απόφαση του δούκα της Υόρκης, Άντριου, να εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα νωρίτερα μέσα στο έτος, μετά από συνέντευξη που έδωσε στο BBC για τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το βίντεο, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι το Channel4 δεν θα έπρεπε να κάνει αστεία με την βασίλισσα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα