Χάος στο Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές πυρπόλησαν άνδρα στη μέση του δρόμου

Χάος στο Χονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές πυρπόλησαν άνδρα στη μέση του δρόμου
Διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ AP

Σοκ προκαλούν οι εικόνες χάους στο Χονγκ Κονγκ, όταν άνδρας φώναξε στους διαδηλωτές "Δεν είστε Κινέζοι" και εκείνοι του έβαλαν φωτιά. Από τη μεριά της η Κάρι Λαμ χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές "εχθρούς του λαού".

Παγκόσμιο σοκ προκαλούν οι εικόνες βίας στο Χονγκ Κονγκ όταν διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε πολίτη αφού προηγουμένως τον είχαν περιλούσει με βενζίνη. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός πως ο άνδρας δεν συμφωνούσε μαζί τους και τους φώναξε “Δεν είστε Κινέζοι”. Ο άνδρας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με επικύνδινα εγκαύματα στο σώμα του.


Την ίδια ώρα σε άλλο σημείο του Χονγκ Κονγκ αστυνομικός πυροβολεί διαδηλωτή, ο οποίος σοριάστηκε στο έδαφος αιμόφυρτος, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.  Ο άντρας νοσηλεύετα επίσης σε κρίσιμη κατάσταση.

Δηλώσεις από την Κάρι Λαμ : ηγέτιδα του Χονγκ Κονγκ

Η ηγέτις του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ δήλωσε σήμερα ότι η βία, στην οποία έχει διολισθήσει η πρώην βρετανική αποικία, έχει υπερβεί τα αιτήματα των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών και ότι οι διαδηλωτές είναι πλέον εχθροί του λαού.

Σε δηλώσεις της μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή από τον εν ψυχρώ πυροβολισμό ενός αστυνομικού, την πυρπόληση ενός υποστηρικτή του Πεκίνου από διαδηλωτή και την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων μέρα μεσημέρι στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού κέντρου, η Λαμ εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο ενός φοιτητή την περασμένη εβδομάδα.

Η Κάρι Λαμ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρει τους τρόπους και τα μέσα για τον τερματισμό της βίας το συντομότερο δυνατόν. Η προτεραιότητα τώρα, είπε, είναι ο τερματισμός της βίας και η επιστροφή στην ομαλότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα