Charlie Hebdo: 8 χρόνια μετά από το μακελειό – “Μουλάδες του Ιράν, επιστρέψτε από εκεί που βγήκατε”

Charlie Hebdo: 8 χρόνια μετά από το μακελειό – “Μουλάδες του Ιράν, επιστρέψτε από εκεί που βγήκατε”
Εξώφυλλο εφημερίδας Charlie Hebdo (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP

Οκτώ χρόνια μετά το μακελειό του 2015, η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo κυκλοφορεί ένα επετειακό τεύχος, με τίτλο "Μουλάδες του Ιράν, επιστρέψτε από εκεί που βγήκατε".

Στο καθεστώς του Ιράν στοχεύει η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, επ’ αφορμής του επετειακού τεύχους για τα 8 χρόνια από το μακελειό του 2015 με τους 12 νεκρούς στην τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις του μέσου.

Στο σκίτσο του εξωφύλλου, φιγουράρει μία ολόγυμνη γυναίκα με ανοιχτά πόδια και τους μουλάδες να κάνουν ουρά. Το τεύχος αναμένεται να κυκλοφορήσει στα περίπτερα το Σάββατο 7 Ιανουαρίου.

Ο βασικός τίτλος είναι: «Μουλάδες του Ιράν, επιστρέψτε από εκεί που βγήκατε», και είναι αφιερωμένο στο κύμα διαμαρτυρίας των Ιρανών πολιτών εναντίον του καθεστώτος του Αγιατολάχ Χαμενεΐ.

Η διεύθυνση του περιοδικού, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις αρχές του Δεκέμβρη προκήρυξε διαγωνισμό για την καλύτερη γελοιογραφία με θέμα του το ιρανικό καθεστώς, συγκεντρώνοντας πάνω από 300 σκίτσα από χώρες όπως το ίδιο το Ιράν, αλλά και τις Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες, Σενεγάλη, Αυστραλία κ.λ.π..

Οι οδηγίες ήταν σαφείς. Η γελοιογραφία που θα είχε ως κεντρικό πρόσωπο τον ηγέτη του Ιράν, πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο «αστεία και κακή».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα