Όταν 5.000 άνθρωποι στέκονται στη βροχή για να γίνουν δωρητές και να σώσουν ένα 5χρονο παιδί

Όταν 5.000 άνθρωποι στέκονται στη βροχή για να γίνουν δωρητές και να σώσουν ένα 5χρονο παιδί
Ο μικρός Oscar Facebook / Hand in Hand for Oscar

Ο μικρός πάσχει από μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου και οι γιατροί έχουν ξεκαθαρίσει στους γονείς του ότι έχουν τρεις μήνες για να βρουν δότη βλαστοκυττάρων.

Συγκίνηση έχει προκαλέσει παγκοσμίως η ιστορία του 5χρονου Oscar Saxelby-Lee, ο οποίος πάσχει από καρκίνο αλλά και η απρόσμενα μεγάλη κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων να γίνουν δωρητές βλαστοκυττάρων για να σώσουν τη ζωή του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο περίπου 5.000 άνθρωποι και για ακρίβεια 4.855 έκαναν ουρές και περίμεναν υπομονετικά μέσα στη βροχή για να εξεταστούν και να δουν αν μπορούν να γίνουν δωρητές.

Σύμφωνα με τους γιατρούς το παιδί έχει μόλις τρεις μήνες για να βρει δότη, από τον οποίο θα πάρουν αιμοσφαίρια για να θεραπεύσουν την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία από την οποία πάσχει. Από τον Δεκέμβριο όταν έγινε η διάγνωση ξεκίνησε χημειοθεραπεία και έχει ήδη υποβληθεί σε 20 μεταγγίσεις αίματος αλλά χρειάζεται μια πιο δραστική θεραπεία για να ξεπεραστεί η ασθένεια.

Η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία είναι ένας επιθετικός καρκίνος. Προκαλείται απελευθέρωση μεγάλου αριθμού υποανάπτυκτων λευκών αιμοσφαιρίων από τον νοσούντα μυελό των οστών. Αυτά τα κύτταρα εξαπλώνονται και προκαλούν συμπτώματα όπως κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή, χλωμό δέρμα, πυρετό και πόνους στα οστά και τις αρθρώσεις.

Οι γονείς του Oscar άρχισαν να ανησυχούν όταν παρατήρησαν ανεξήγητους μώλωπες στο σώμα του και τον Δεκέμβριο έγινε η διάγνωση. Άρχισαν έναν αγώνα δρόμου για να βρουν δωρητή, καθώς όπως τους ξεκαθαρίστηκε, οι πιθανότητες επιβίωσης θα “μειωθούν σοβαρά” έναν δεν υπάρξει ο κατάλληλος μέσα σε τρεις μήνες.

Ο μικρός Oscar με τους γονείς του στα 5α γενέθλιά του Olivia Saxelby

 

Ξεκίνησαν μια εκστρατεία υπό τον τίτλο “Hand in Hand for Oscar”, κάνοντας έκκληση στον κόσμο. Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν το Σαββατοκύριακο στο σχολείο του παιδιού για να δουν αν μπορούν να το σώσουν.

Το ίδρυμα που έχει αναλάβει τα εξετάσει τα δείγματα δήλωσε ότι το προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης υποψήφιων δωρητών για ένα περιστατικό ήταν 2.200 άνθρωποι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα