Χωρίς Έλληνα εκπαιδευτικό το τμήμα ελληνικής γλώσσας της ιστορικής για τον ελληνισμό “Μεσίνας”

Χωρίς Έλληνα εκπαιδευτικό το τμήμα ελληνικής γλώσσας της ιστορικής για τον ελληνισμό “Μεσίνας”
Νίκη Κεραμέως EUROKINISSI

Το Υπουργείο Παιδείας έχει αφήσει χωρίς εκπαιδετικό το τμήμα ελληνικής γλώσσας στην ιστορική Μεσίνα της Σικελίας.

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε για τα πολλά και σημαντικά κενά στα τμήματα ελληνικής γλώσσας στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Προφανώς όμως οι ελληνικές κοινότητες στις συγκεκριμένες τρεις χώρες δεν είναι οι μοναδικές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στελέχωσης των τμημάτων με εκπαιδευτικούς.

Αδιάψευστος μάρτυρας η επιστολή του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Μεσίνα στη νότια Ιταλία προς το υπουργείο παιδείας:

Την παραθέτουμε αυτούσια:

Αξιότιμε Κύριε,

επειγόντως τίθεται θέμα λειτουργίας του ΤΕΓ Μεσσήνας της Σικελίας, που συγκροτήθηκε στις 03-07-2018 και λειτούργησε ομαλά ως το 2022 με την αποσπασμένη δασκάλα κ. Βασιλική Πανταζή που, κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας της απέσπασε τον θαυμασμό της Ελληνικής Κοινότητας των μαθητών, των οικογενειών, των συναδέλφων και των τοπικών αρχών.

Σημειωτέον δε ότι ο δήμος της Μεσσήνας ανακηρύχθηκε το 2012 ως δήμος ελληνικής γλωσσικής μειονότητας, ο μεγαλύτερος σε όλη την Ιταλία, και σε αυτά τα 4 χρόνια κάθε χρόνο πάνω από 200 μαθητές όλων των ηλικιών (νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και 3 τάξεων στην Κοινότητα) έχουν ακολουθήσει τα μαθήματα της κ. Πανταζή. Απαιτείται ως εκ τούτου η άμεση απόσπαση δασκάλας από το Υπ. Παιδείας για την απρόσκοπτη διοργάνωση των δραστηριοτήτων και των μαθημάτων του ΤΕΓ Μεσσήνας.

Η ιστορική σημασία που έχει Σικελία για τον ελληνισμό στο πέρασμα των αιώνων είναι φυσικά περιττό να τονιστεί. Ενα απλό ξεφύλλισμα των σχολικών εγχειριδίων της ιστορίας αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ως εκ τούτου, το μπαλάκι της ευθύνης πέφτει και πάλι στο Υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα