Δεν τα βρήκαν Μέι-Γιούνκερ για το Brexit – Νέα συνάντηση το Σάββατο

Δεν τα βρήκαν Μέι-Γιούνκερ για το Brexit – Νέα συνάντηση το Σάββατο
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Κλοντ Γιούνκερ και η Βρετανίδα πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες AP

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων του "διαζυγίου" του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ. Υπήρξε πρόοδος, αλλά όχι συμφωνία, ανέφερε η Κομισιόν.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες το Σάββατο για να έχει επιπλέον συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καθώς η συνάντηση τους την ίδια μέρα δεν κατόρθωσε να καταλήξει σε μια συμφωνία για το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης ανάμεσα στο Λονδίνο και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Μέι μετέβη στις Βρυξέλλες για τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων του διαζυγίου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, λιγότερο από πέντε μήνες πριν από την ημερομηνία του Brexit.

«Θα επιστρέψω το Σάββατο για περαιτέρω συνομιλίες και με τον πρόεδρο Γιούνκερ για να συζητήσουμε πώς θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία με τρόπο που είναι προς το συμφέρον του λαού μας», είπε η Μέι σε σχόλια της στο BBC.

«Υπάρχουν κάποια περαιτέρω ζητήματα που χρειάζονται να επιλυθούν», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε νωρίτερα ότι σημειώθηκε πρόοδος για το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης των δύο πλευρών, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί συμφωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα