Χρυσή Επέτειος χωρίς γιορτή για τον Χουάν Κάρλος

Χρυσή Επέτειος χωρίς γιορτή για τον Χουάν Κάρλος

Διαβάστε γιατί το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας δεν θα γιορτάσει φέτος την επέτειό του

Η Χρυσή Επέτειος του γάμου του Χουάν Κάρλος με τη Σοφία δεν θα εορταστεί με κανέναν τρόπο, σύμφωνα με τη Βασιλική Αυλή. Η ανακοίνωση ότι το βασιλικό ζεύγος δεν θα γιορτάσει ούτε δημοσίως ούτε ιδιωτικώς την επέτειό του στις 14 Μαΐου πυροδοτεί εκ νέου τις φήμες ότι οι δυο τους βρίσκονται σε διάσταση.

Τους τελευταίους μήνες, λίγες φορές έχουν θεαθεί μαζί δημοσίως, ενώ η βασίλισσα είναι σε αμηχανία με τις πληροφορίες που θέλουν τον βασιλιά να έχει συνάψει ερωτικές σχέσεις με περισσότερες από 1.500 γυναίκες.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι το ζευγάρι αποφεύγει τον εορτασμό της επετείου του για να ηρεμήσει τους Ισπανούς που εξαγριώθηκαν όταν ο βασιλιάς τους πήγε σε σαφάρι ελεφάντων κόστους 34.000 ευρώ, ενώ η ανεργία εκτινάσσεται σε ύψη ρεκόρ και η οικονομική κρίση πλήττει τη χώρα τους.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός βασιλιάς δέχεται έντονη κριτική από τον Τύπο, καθώς μέχρι σήμερα δίσταζαν να τον επικρίνουν επειδή υπήρξε ο άνθρωπος που αρνήθηκε την εξουσία προκειμένου να γίνει ομαλά η μετάβαση στη δημοκρατία μετά τον θάνατο του διδάκτορα Φράνκο στα τέλη του '70.

Μετά το αμφιλεγόμενο ταξίδι του βασιλιά στην Αφρική και τις έντονες φήμες για τις συνεχείς απιστίες του το κλίμα επιδεινώνεται για τον Χουάν Κάρλος, ο οποίος πλέον αποκαλείται ως πραγματικός Δον Ζουάν σε βιβλία που κυκλοφορούν σχετικά με την ερωτική του ζωή και τη μοναξιά της βασίλισσας Σοφίας.

SHARE:

24Media Network