Δέκα ιστορικά πρόσωπα που άλλαξαν τα ονόματά τους

Δέκα ιστορικά πρόσωπα που άλλαξαν τα ονόματά τους

Κυνηγημένοι, παράνομοι, επαναστάτες, παρανοϊκοί. Πολλά από τα ονόματα που έμειναν στην ιστορία δεν ήταν πάντα όπως τα ξέραμε

Πολλά ιστορικά πρόσωπα συνδέουν την ίδια την πορεία τους με το όνομά τους. Όμως πολλές φορές κάποιοι πασίγνωστοι άνθρωποι δεν χρησιμοποίησαν το όνομα με το οποίο γεννήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να αλλάξουν το ονοματεπώνυμό τους: από φόβο για τη θρησκεία ή τη ρατσιστική αντιμετώπισή τους, ή ακόμη κι επικαλούμενοι κάποια «θεϊκή παρέμβαση».

Ιδού μερικοί από τους πιο διάσημους που προχώρησαν σε αυτήν την πράξη.

Δέκα ιστορικά πρόσωπα που άλλαξαν τα ονόματά τους

ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τους αγώνες ενάντια στον ρατσισμό και την καταπίεση. Πολλά ήταν μάλιστα τα ψευδώνυμα που τον ακολούθησαν σε όλη του τη ζωή. Dalibhunga (προωθητής του διαλόγου), Madiba (το όνομα της φατρίας του), Tata (πατέρας) και Khulu (υποκοριστικό του νονός). Το όνομά του όταν γεννήθηκε ήταν Rolihlahla και σημαίνει «τραβώντας ένα κλαδί από το δέντρο», ενώ το «Νέλσον» του κόλλησε στο σχολείο από τους καθηγητές του επειδή συνηθιζόταν δίνονται χριστιανικά ονόματα στους μαθητές. Το πλήρες όνομα «Νέλσον Μαντέλα» ήταν προϊόν της νοοτροπία της δασκάλου του, Miss Mdingane, για να μπορούν να το προφέρουν με μεγαλύτεροι ευκολία οι Βρετανοί άποικοι.

Δέκα ιστορικά πρόσωπα που άλλαξαν τα ονόματά τους

ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΓΚΡΑΝΤ

Σε νεαρή ηλικία ο Χιραμ Οδυσσεύς Γκράντ έγινε στόχος πειραγμάτων για το μεσαίο του όνομα το οποίο στα αγγλικά θυμίζει ακουστικά τη λέξη «άχρηστος» (useless). Όταν γράφτηκε στη στρατιωτική σχολή του West Point, έγινε μια παρεξήγηση. Ο γερουσιαστής που πραγματοποίησε την αίτηση για λογαριασμό του έκανε λάθος νομίζοντας ότι το Οδυσσεύς ήταν το πρώτο του όνομα και το μεσαίο του, ήταν το όνομα της μητέρας του, το Σίμσον. Έτσι έγινε δεκτός στη σχολή ως Οδυσσεύς Σίμσον Γκραντ.

Δέκα ιστορικά πρόσωπα που άλλαξαν τα ονόματά τους

ΛΕΟΝ ΤΡΟΤΣΚΙ

Ο άνδρας που έμεινε στην ιστορία ως Λεόν Τρότσκι βίωσε τεράστιες αλλαγές στην προσωπικότητά του όταν φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια στη Σιβηρία. Σπουδασε φιλοσοφία και αμφισβήτησε τις αρχές του ρωσικού σοσιαλιστικού εργατικού κόμματος στο οποίο ανήκε. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί χρησιμοποιώντας πολλά ψευδώνυμα ενώ βρισκόταν σε εξορία. Τότε χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το όνομα Λέον Τρότσκι, παίρνοντάς το από ένα κλεμμένο διαβατήριο του πραγματικού Τρότσκι από την Οδησσό κι αντικαθιστώντας το δικό του Λεφ Νταβίντοβιτς Μπρονστέι.

Δείτε τα υπόλοιπα πρόσωπα εδώ

Πηγή: fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network