Καταρρέει ο Χριστόφιας

Καταρρέει ο Χριστόφιας

Δύσκολες στιγμές περνάει ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας στην Κύπρο. Η πλειοψηφία των συμπατριωτών του τον θεωρούν υπεύθυνο για τη φονική έκρηξη στη βάση της Εθνικής Φρουράς

Αρνητικά τοποθετείται η κοινή γνώμη στην Κύπρο, έναντι του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, σύμφωνα με δημοσκόπηση δύο μήνες μετά την τραγωδία της 11ης Ιουλίου.

Η φονική έκρηξη στην ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς και η κατάθεση του προέδρου στη Διερευνητική Επιτροπή, έχει σχεδόν καταρρακώσει το προφίλ του κ. Χριστόφια.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας LS Prime Market Research & Consulting Ltd για την εφημερίδα "Σημερινή", η πλειονότητα των πολιτών πιστεύει πως ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει ευθύνες για την τραγωδία και ζητά την παραίτησή του.

Ακόμη, η Διερευνητική Επιτροπή του Πόλυ Πολυβίου, τυγχάνει μεν εμπιστοσύνης οριακής όμως δε.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, μερίδα ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ έχει αρνητική γνώμη για το Δ.Χριστόφια, με δύο στους δέκα ψηφοφόρους του κόμματος να τάσσονται μάλιστα υπέρ της παραίτησής του από την προεδρία της Δημοκρατίας.

Επίσης, η κατάθεση που έδωσε στον Π.Πολυβίου δεν κρίνεται επαρκής από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, με το 70% να μην είναι ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του προέδρου, σε αντίθεση με 20% των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Οκτώ στους δέκα πολίτες θεωρούν τον πρόεδρο συνυπεύθυνο για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου. Μάλιστα, ούτε και μετά την κατάθεσή του στην Επιτροπή πείστηκαν ότι δεν έχει ευθύνες.

Ποσοστό 60% εμφανίζονται απολύτως πεπεισμένοι για τις ευθύνες του Δημήτρη Χριστόφια.

Αντίθετα, μόλις 10,76% πείστηκαν πως δεν έχει ευθύνες.

Από την άλλη, έξι στους δέκα θεωρούν ότι η επιτροπή Πολυβίου επιτελεί σωστά το έργο της.

Υπάρχει πάντως και ένα 20% των ερωτηθέντων, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει ξεκάθαρη εικόνα.

Τέσσερις στους δέκα πολίτες δεν είναι εντελώς σίγουροι ότι η Επιτροπή επιτελεί σωστά το έργο της, εντούτοις, η γνώμη τους συγκλίνει θετικά για το έργο της Διερευνητικής.

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ της παραίτησης του Δημήτρη Χριστόφια, σε ποσοστό 60% και αυτό περιλαμβάνει και μερίδα ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ.

Ωστόσο, δεν παραβλέπεται το ποσοστό του 34%, οι οποίοι έχουν την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να παραιτηθεί.

SHARE:

24Media Network