Δένδιας: Ομόθυμη η συμπαράσταση της ΕΕ στην Ελλάδα

Δένδιας: Ομόθυμη η συμπαράσταση της ΕΕ στην Ελλάδα
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών μετά το πέρας του Άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών κάνοντας λόγο για "απολύτως υποστηρικτικό κλίμα".

Την ικανοποίησή του για το “απολύτως υποστηρικτικό” κλίμα, το οποίο, απεικονίστηκε και στα Συμπεράσματα του Ύπατου Εκπροσώπου Ζοζέπ Μπορέλ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας πως κατά το άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών της ΕΕ, η Ελλάδα κέρδισε την “ομόθυμη συμπαράσταση όλων των εταίρων της”.

Ο κ. Μπορέλ, προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, παρουσίασε επιλογές μελλοντικών κυρώσεων στην Τουρκία, οι οποίες θα τεθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 24 Σεπτεμβρίου, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει αποκλιμάκωση από την τουρκική πλευρά και διάλογος.

“Άρα λοιπόν, νομίζω πως η ελληνική πλευρά πήρε αυτό που θα μπορούσε να πάρει. Μια κατανόηση κυρώσεων, εάν η Τουρκία δεν αποκλιμακώσει και δεν επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου”, εξήγησε ο κ. Δένδιας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία «θα επανέλθει στη λογική, θα σταματήσει τις προκλήσεις και τις αυθαίρετες ενέργειες, θα σταματήσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανέλθει σε ένα πλαίσιο συζήτησης για τη μία διαφορά, δηλαδή την ΑΟΖ και τις υπερκείμενες θαλάσσιες ζώνες, με πλαίσιο αναφοράς το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Ερωτηθείς σχετικά με την “κόκκινη γραμμή” της ελληνικής κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι είναι “το Σύνταγμα της χώρας, η προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα