Διαδηλώσεις στη Ρωσία: "Δεν είναι παράνομο" να πάνε οι συλληφθέντες στον πόλεμο

Διαδηλώσεις στη Ρωσία
Διαδηλώσεις στη Ρωσία ALEXANDER NEMENOV/AFP

Αρκετοί από τους συλληφθέντες των μαζικών κινητοποιήσεων που έχουν ξεσπάσει στη Ρωσία κλήθηκαν να παρουσιαστούν στα στρατιωτικά γραφεία, προκειμένου να στρατολογηθούν. Επιβεβαιώνει εμμέσως το Κρεμλίνο.

Περισσότεροι από 1.000 πολίτες έχουν συλληφθεί από χθες, Τετάρτη, στη Ρωσία στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στη χώρα μετά την ανακοίνωση από τον Πούτιν για μερική επιστράτευση.

Ανεξάρτητα μέσα αναφέρουν πως αρκετοί από αυτούς κλήθηκαν να παρουσιαστούν σήμερα Πέμπτη, στα στρατιωτικά γραφεία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε σχετική ερώτηση απάντησε πως κάτι τέτοιο "δεν είναι παράνομο" επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις πληροφορίες πως σε ορισμένους από τους συλληφθέντες επιδίδονται έγγραφα στράτευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την επιστράτευση 300.000 εφέδρων, μια κίνηση που γίνεται για πρώτη φορά μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολίτες έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν έγγραφα κατάταξης ενώ αρκετοί είναι αυτοί που σπεύδουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Την ίδια στιγμή μαζικές κινητοποιήσεις έχουν ξεσπάσει απ' άκρη σε άκρη της Ρωσίας με την αστυνομική βαρβαρότητα να ξεπερνά κάθε όριο.

Στο Κουρσκ, η σύζυγος ενός στρατιώτη είπε ότι δεν αφήνουν τον κόσμο να φύγει από την πόλη. "Υπάρχουν αστυνομικοί παντού, που ελέγχουν κάθε αυτοκίνητο. Εάν οδηγεί γυναίκα της ζητούν να ανοίξει το χώρο αποσκευών. Αν ο άντρας είναι από το Κουρσκ, τον αναγκάζουν να γυρίσει πίσω".

Στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram δημιουργήθηκε κανάλι στο οποίο γνωστοποιούνται τα μέρη όπου έχουν εντοπιστεί αξιωματικοί στρατολόγησης και μέσα σε λίγη ώρα συγκέντρωσε περισσότερους από 13.000 συνδρομητές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία, Ουκρανία
SHARE:

24Media Network