Διακοπή των συνομιλιών Ιράν και διεθνών δυνάμεων για τα πυρηνικά

Διακοπή των συνομιλιών Ιράν και διεθνών δυνάμεων για τα πυρηνικά
Ο Ενρίκε Μόρα μπροστά στο ξενοδοχείο στη Βιέννη όπου διεξάγονται οι συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν 2021 Florian Schroetter/AP

Ο απεσταλμένος της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά του Ιράν, δεν ανέφερε πότε θα συνεχιστούν οι συνομιλίες, τονίζοντας ωστόσο ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

Το Ιράν και οι έξι διεθνείς δυνάμεις διέκοψαν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, προκειμένου να έχουν διαβουλεύσεις στις πρωτεύουσες τους, δήλωσε την Κυριακή (20/06) ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ενρίκε Μόρα δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες, όμως επισήμανε πως έχει επιτευχθεί πρόοδος κι ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη σύναψη μιας συμφωνίας, όταν επιστρέψουν.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πως αναμένει ότι ο διεθνής οργανισμός επιτήρησης των πυρηνικών και η Τεχεράνη θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την παράταση μιας συμφωνίας παρακολούθησης των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν, η οποία λήγει στις 24 Ιουνίου.

Ο απεσταλμένος της Ρωσίας Μίκαελ Ουλιάνοφ είπε σε δημοσιογράφους πως κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα