Διάσωση δεκάδων μεταναστών από το ιταλικό ναυτικό

Διάσωση δεκάδων μεταναστών από το ιταλικό ναυτικό

Παραλίγο τραγωδία στη Μεσόγειο. Δεκάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων 39 παιδιά κινδύνεψαν να πνιγούν

Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό διέσωσε 236 μετανάστες από ένα μικρό πλεούμενο το οποίο κινδύνευε στη Μεσόγειο.

Οι μετανάστες προέρχονταν από τη Συρία, τη Σενεγάλη, τη Γκάμπια, τη Γουινέα, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τη Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού. Διασώθηκαν σήμερα περίπου 80 ναυτικά μίλια (150 χιλιόμετρα) νότια της νήσου Λαμπεντούζα, διευκρίνισε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπήρχε κανένας εξοπλισμός ασφάλειας στο πλεούμενο αυτό —σωσίβια, σωστικές λέμβοι— παρά το ότι είχε επιβιβάσει τόσους πολλούς και υπεράριθμους επιβάτες, σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.

Οι μετανάστες αυτοί, ανάμεσά τους και 39 παιδιά, μεταφέρθηκαν σε ένα πολεμικό το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει αύριο Δευτέρα στην Αουγκούστα της Σικελίας.

Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες-κλειδιά σε ό,τι αφορά την υποδοχή των χιλιάδων ανθρώπων που αποπειρώνται να σωθούν από τις συρράξεις και τη φτώχεια στις πατρίδες τους στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσφατα η ΕΕ έθεσε σε λειτουργία ένα νέο δίκτυο επιτήρησης των συνόρων της για να αποπειραθεί να προστατεύσει τη ζωή μεταναστών που δοκιμάζουν να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι προς τη νότια Ευρώπη διαμέσου της Μεσογείου. Η εξέλιξη αυτή υπήρξε αποτέλεσμα του ναυαγίου σε μικρή απόσταση από τη Λαμπεντούζα τον Οκτώβριο, όταν πάνω από 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network