Διέφυγε τον κίνδυνο η Ελληνίδα φοιτήτρια

Διέφυγε τον κίνδυνο η Ελληνίδα φοιτήτρια

Νέες πληροφορίες για το δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στην Ισπανία. Έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι. Μια Ελληνίδα μεταξύ των επιβαινόντων

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι πληροφορίες από τη Μαδρίτη αναφέρουν πως η 23χρονη φοιτήτρια από το Βόλο διέφυγε τον κίνδυνο. Η Ελληνίδα βρισκόταν στο λεωφορείο το οποίο ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα της Κυριακής έξω από το Φρέζιναλς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έπειτα επικοινωνία με της αναπληρώτριας υπουργού παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, τόσο με την ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη όσο και με την μητέρα της Ελληνίδας φοιτήτριας, η φοιτήτρια έχει αποφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται κανονικά.

Η κοπέλα, είναι φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και βρέθηκε στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus, ενώ στο λεωφορείο επέβαιναν Ευρωπαίοι φοιτητές έσω προγραμμάτων ανταλλαγής. Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 56 επιβάτες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων από τη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας.

Το τουριστικό λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος. Το σημείο του δρόμου στο οποίο έγινε το δυστύχημα αναφέρεται ως το μοναδικό σε εκείνο το τμήμα με στροφή.

Το λεωφορείο προσέκρουσε και ανατράπηκε σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, κατά μήκος της ανατολικής ισπανικής ακτής, ενώ ταξίδευε από τη Βαλένθια προς τη Βαρκελόνη. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του φεστιβάλ “Fallas” που πραγματοποιείται στη Βαλένθια και είναι γνωστό για το θέαμα των πυροτεχνημάτων που προσφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τροχαίο με 14 νεκρούς φοιτητές Erasmus στην Ισπανία

Ισπανία: Έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα με το λεωφορείο

Φοιτήτρια από τον Βόλο, τραυματίας στο δυστύχημα στην Ισπανία

SHARE:

24Media Network