Δικαστικά έγγραφα εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Μέγκαν Μαρκλ

Δικαστικά έγγραφα εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη Μέγκαν Μαρκλ
H Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Χάρι, στις 10/11 στη Νέα Υόρκη -κατά την άφιξη τους στο Salute to Freedom Gala. AP Photo/Craig Ruttle

Στην εκδίκαση της έφεσης των media που μήνυσε η Μέγκαν Μαρκλ, για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής αποκαλύφθηκαν πράγματα που την εκθέτουν όπως και τον Πρίγκιπα Χάρι.

Η Μέγκαν Μαρκλ είχε πάει στα δικαστήρια την Mail on Sunday (‘αδελφή’ της Daily Mail) και την MailOnline, για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής, μέσω της δημοσίευσης επιστολής που είχε γράψει -τρεις μήνες μετά το γάμος της με τον Πρίγκιπα Χάρι– το 2018 και την είχε στείλει στον αποξενωμένο πατέρα της, Τόμας. Με αυτήν του ζητούσε να σταματήσει να λέει στα media ψέματα για τη σχέση τους. Είχε δικαιωθεί και τα μέσα έκαναν έφεση.

Στην εκδίκαση αυτής, κατατέθηκαν ντοκουμέντα που ξεκαθαρίζουν πως η Μαρκλ είχε πλήρη γνώση πως μπορεί να διαρρεύσει η επιστολή και για αυτό είχε ζητήσει τη βοήθεια της ομάδας επικοινωνίας που της είχε δώσει το Παλάτι, ώστε να μην την εκθέτει το αποτέλεσμα.

Ο Τζέισον Κνάουφ θέλησε να ξεσκεπάσει “την υποκρισία της Μαρκλ”

Ο τότε επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της Μαρκλ, Τζέισον Κνάουφ έδωσε στοιχεία που έγιναν λόγος να αμφισβητηθούν όσα έχει καταθέσει η Μαρκλ, με πρώτο ότι έγραψε την επιστολή προς τον πατέρα της “μόνο για τα δικά του μάτια”. Όσες φορές και αν τη ρώτησαν, αρνήθηκε να πει πως είχε έστω την υποψία πως θα δημοσιευτεί το περιεχόμενο. Από ό,τι αποδεικνύεται, είχε προετοιμαστεί στο 100% για αυτό.

Όπως δημοσίευσε το NewsWeek email που είχε στείλει στον Κνάουφ -με το τελικό κείμενο, το οποίο του ζητούσε να επιθεωρήσει- ανέφερε ότι “όλα όσα έχω γράψει, τα έγραψα αντιλαμβανόμενη πως μπορουν να διαρρεύσουν και για αυτό ήμουν σχολιαστική ως προς την επιλογή των λέξεων μου. Θα παρακαλούσα ωστόσο, να με ενημερώσετε αν έχω γράψει κάτι που μπορεί να με επιβαρύνει”.

Σε άλλο email -που αποκάλυψε η DailyMail– η Μαρκλ έγραψε “δεδομένου ότι τον αποκαλούσα πάντα daddy, θεωρώ πως έχει λογική να αρχίσω κατ’ αυτόν τον τρόπο την επιστολή, μολονότι εκείνος δεν υπήρχε ποτέ πατέρας. Στην ατυχή περίπτωση διαρροής, το daddy μπορεί να συγκινήσει. Τα υπόλοιπα που έγραψα, είναι στο πνεύμα των γεγονότων -δεν φαίνονται ενορχηστρωμένα και δεν είναι φιλόδικα. Είναι μια απλή έκκληση για ειρήνη και μια υπενθύμιση για ό,τι πραγματικά συνέβη”. Ο Κνάουφ σχολίασε “μην αφήσεις τίποτα στην τύχη, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσεις”. Του απάντησε “πίστεψε με, μόχθησα για κάθε λεπτομέρεια”.

Ο Κνάουφ κατέθεσε ό,τι στοιχείο είχε στη διάθεση του, καθώς όπως είπε ήθελε να ξεσκεπάσει την υποκρισία της Μαρκλ. “Μου είπε πως ένιωθε φανταστικά, όταν τελείωσε τη συγγραφή της επιστολής και πρόσθεσε πως “αν τη διαρρεύσει ο πατέρας μου, τότε θα έχει το κρίμα στο λαιμό του. Τουλάχιστον ο κόσμος θα μάθει την αλήθεια. Έχω γράψει λέξεις που δεν είπα ποτέ δημοσίως”.

Έδωσε στοιχεία που αποδεικνύουν πως κατόπιν εντολής της Δούκισσας, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της είχε κάνει ραντεβού με δυο δημοσιογράφους, για να τους ενημερώσει για τα ετεροθαλή της αδέλφια και μια ιδιωτική συνάντηση με τη Βασίλισσα -πριν το γάμο της με τον Χάρι- για να συζητήσουν επί της τιάρας που ήθελε να φορέσει στην τελετή (η διαφωνία που είχαν, δημοσιεύτηκε ως Tiaragate).

Ο δεύτερος ισχυρισμός που διαψεύστηκε αφορούσε και τον Πρίγκιπα Χάρι

Άλλο email διαψεύδει τον ισχυρισμό της Μαρκλ και του Πρίγκιπα Χάρι, κατά τον οποίον δεν γνώριζαν πως η ομάδα που είχε αναλάβει τα επικοινωνιακά τους, είχε συνεργασία με τους συγγραφείς του βιβλίου Finding Freedom, Οmid Scobie and Carolyn Durand.

Ο Κνάουφ παρέθεσε αποδεικτικά στοιχεία που έδειχναν ακριβώς το αντίθετο.

Η Μαρκλ έγραψε στον Κνάουφ “δεδομένου ότι μας ζητείται να συνεργαστούμε με αυτήν την προφανώς έγκυρη βιογραφία, οφείλω να μοιραστώ στοιχεία. Δεν θα το κάνω άνετα, αν αυτός ο άνθρωπος θεωρείται ειδικός και τιτιβίζει το κάτωθι (υπάρχει screengrab). Μπορούμε να κανονίσουμε μια συνομιλία; Νιώθω πως χρειάζεται να ενημερωθεί το συντομότερο, εάν υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία μαζί τους, όπως προχωράμε”. Αφότου ο Κνάουφ έκλεισε το ραντεβού με τους συγγραφείς, έστειλε μήνυμα στον Χάρι με το οποίον τον ενημέρωνε για τα θέματα που ήθελαν να μιλήσουν οι Scobie και Durant. Μετά τον ρώτησε αν θα ήθελε να τα μοιραστεί με την Μαρκλ και να τον ενημερώσει σχετικά, αφού θα ακολουθούσε νέο ραντεβού.

Ο Χάρι απάντησε πως προφανώς και θα τα μοιραστεί, δηλώνοντας βέβαιος πως η σύζυγος του θα στηρίξει το πρότζεκτ”. Λίγες ώρες αργότερα, εστάλησαν και οι τίτλοι που θα ήθελε να συζητηθούν οι Μαρκ, με τον Χάρι να γράφει “στο ραντεβού σου με αυτούς (τους συγγραφείς του βιβλίου) ίσως να φανεί χρήσιμο να δώσεις κάποιες υπενθυμίζεις για όσα γίνονταν στο παρασκήνιο και για αυτό τις επισυνάπτω -για παν ενδεχόμενο. Ξέρω πως είστε πιο έμπειροι από τους περισσότερους, αλλά θέλω να βοηθήσω όπου μπορώ. Εκτιμώ τη συμπαράσταση σου. Ενημέρωσε με αν με χρειαστείς για να συμπληρώσω όποια άλλα κενά”.

Ο Κνάουφ έδωσε και email που είχε λάβει από τον Χάρι, στο οποίο του είχε γράψει “σκοπεύεις να τους δώσεις μια γενική ιδέα για όσα συμβαίνουν την τελευταία διετία; Την επίθεση των media, τον διαφορετικής κλίμακας διαδικτυακό εκφοβισμό, τα όσα κάνει ο Τόμας Μαρκλ κλπ. Ακόμα και αν επιλέξουν να μην τα χρησιμοποιούσουν, θα πρέπει να ακούσουν πώς ήταν η συνθήκη από κάποιον που την έζησε. Οπότε αν δεν έχεις σκοπό να τα πεις εσύ, μπορώ να τα πω εγώ;”.

Η αντίδραση της Μαρκλ κατόπιν όλων αυτών, ήταν να ζητήσει συγγνώμη από το δικαστήριο, που την κατηγόρησε για παραπλάνηση. “Δεν είχα το προνόμιο να δω αυτά τα emails και ζητώ συγγνώμη από το Δικαστήριο που δεν θυμήθηκα αυτές τις ανταλλαγές μηνυμάτων. Δεν είχα την παραμικρή πρόθεση ή επιθυμία να παραπλανήσω τον εναγόμενο ή το Δικαστήριο”.

Να θυμίσουμε εδώ πως σε summit των New York Times που έγινε την Τρίτη 9/11, μεταξύ όσων είπε η Δούκισσα του Σάσεξ ήταν πως τα tabloid θα έπρεπε να έχουν προειδοποίηση για τη ψυχική υγεία, όμοια με εκείνη που υπάρχει πάνω στα πακέτα με τα τσιγάρα, για την γενικότερη υγεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα