Δικηγόρος Τούρκων αξιωματικών: Δεν ήξεραν ότι γίνεται πραξικόπημα

default image

Τι δήλωσε η δικηγόρος των τεσσάρων από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα (Vids)

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, που ήρθαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο, το πρωί της Δευτέρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η δικηγόρος τεσσάρων εκ των Τούρκων αξιωματικών, μετέφερε όσα υποστηρίζουν, λέγοντας πως δεν γνώριζαν, ότι γίνεται πραξικόπημα στην Τουρκία.

Όπως είπε η κυρία Μαρινάκη, πρόκειται για οικογενειάρχες, που δεν είχαν καμία πρόθεση να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, σημειώνοντας μάλιστα πως ένας από αυτούς είναι πατέρας ενός μωρού, δύο ετών.

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια, οι Τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, ζητώντας να μεταφερθούν σε χώρες της Νοτίου Αμερικής, καθώς φοβούνται τόσο για τη ζωή τους, όσο και για το ποιος θα τους δικάσει, μετά την καθαίρεση χιλιάδων δικαστών από τον Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται, ότι το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο Black Hawk της τουρκικής αστυνομίας, με οκτώ άτομα ζήτησε και έλαβε άδεια για έκτακτη προσγείωση στην Αλεξανδρούπολη.

Το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11:45 το πρωί και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 11:51. Όταν μπήκε στο FIR Αθηνών σηκώθηκαν δύο ελληνικά F16 για να συνοδεύσουν το Black Hawk που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος”.

Και οι οκτώ είναι στρατιωτικοί που έχουν αφαιρέσει τα διακριτικά τους από τις στολές τους. Ειδικότερα, στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk, που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο επιλοχίες.

Από αυτούς, ο ένας επιλοχίας είναι γεννημένος το 1979 κι ο άλλος το 1976, από τους λοχαγούς οι δύο είναι γεννημένοι το 1980 και ο τρίτος το 1982 και από τους ταγματάρχες, ο ένας είναι γεννημένος το 1977 και ο άλλος το 1981.

Στο αεροδρόμιο έσπευσε η Ελληνική Αστυνομία. Αρχικά δεν είχε διευκρινιστεί εάν τα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο είναι υποστηρικτές του πραξικοπήματος που έλαβε χώρα αργά εχθές το βράδυ στη γείτονα χώρα, ωστόσο όπως φαίνεται, επρόκειτο για πραξικοπηματίες που προσπάθησαν να αυτομολήσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα