Τζίνα Ράινχαρτ: "Ο φτωχός φταίει για τη φτώχεια του"

Τζίνα Ράινχαρτ: "Ο φτωχός φταίει για τη φτώχεια του"

Τι είπε η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, προκαλώντας όπως ήταν λογικό, θύελλα αντιδράσεων

Η Αυστραλή Τζίνα Ράινχαρτ είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη και πρώτη στη σχετική λίστα του Forbes, καθώς κληρονόμησε 75 εκ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ίδια, οι φτωχοί άνθρωποι είναι φτωχοί επειδή δε δουλεύουν αρκετά, κι επειδή η κυβέρνηση τους εξασφαλίζει με υψηλά επιδόματα ανεργίας.

ADVERTISING

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι "αν ζηλεύεις αυτούς που έχουν λεφτά, μην κάθεσαι και παραπονιέσαι. Κάνε κάτι για να βγάλεις κι εσύ λεφτά – μην σπαταλάς χρόνο πίνοντας ή καπνίζοντας ή διασκεδάζοντας, δούλεψε περισσότερο. Δεν υπάρχει μονοπώλιο στους εκατομμυριούχους".

Τα παραπάνω τα κατέγραψε στο Αυστραλέζικο περιοδικό Australian Resources, προσθέτοντας:

"Αν ζηλεύεις αυτούς που έχουν λεφτά, τότε μην κάθεσαι απλά να γκρινιάζεις. Κάνε κάτι για να βγάλεις λεφτά και εσύ. Πέρνα λιγότερο χρόνο καπνίζοντας, πίνοντας ή κουτσομπολεύοντας και περισσότερο δουλεύοντας".

Να μη γίνει η Αυστραλία, Ελλάδα

Καταλήγοντας, περιέγραψε την κυβέρνηση της Αυστραλίας ως "σοσιαλιστική", επειδή φροντίζει τους φτωχούς και είναι ενάντια στις επιχειρήσεις. Κατά τη γνώμη της, τα επιδόματα ανεργίας πρέπει να μειωθούν, όπως και η φορολογία, "αλλιώς η Αυστραλία θα καταντήσει σαν την Ελλάδα".

Αυτή την στιγμή η περιουσία της Ράινχαρτ ανέρχεται σε 29.17 δις δολάρια, ενώ κατάφερε να αυξήσει την περιουσία της κατά 18,8 δις δολάρια μέσα σε ένα μόλις χρόνο.

SHARE:

24Media Network