Δημόσιο 'ξεκατίνιασμα' για το προεδρικό ζεύγος της Νιγηρίας

Δημόσιο 'ξεκατίνιασμα' για το προεδρικό ζεύγος της Νιγηρίας

Όταν η πρώτη κυρία της χώρας ασκεί κριτική για την προεδρία του συζύγου της και αυτός απαντάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ

Τις διαφορές του δημοσίως αποφάσισε να λύσει το προεδρικό ζεύγος της Νιγηρίας. Την αρχή έκανε πριν λίγες μέρες η Αΐσα Μπουχάρι, η οποία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC δήλωσε ότι δεν προτίθεται να υποστηρίξει τον σύζυγό της στις επόμενες εκλογές, αν αυτός δεν καταφέρει να βελτιώσει την εικόνα και το έργο της κυβέρνησής του.

Την Παρασκευή ήρθε η αντίδραση του Μουχαμάντου Μπουχάρι, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να αντεπιτεθεί κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μετά τις συνομιλίες τους στο Βερολίνο.

"Η θέση της συζύγου μου είναι στην κουζίνα μου, στο σαλόνι μου και στο άλλο δωμάτιο", τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έχει μεγαλύτερη εμπειρία απ' αυτήν στην πολιτική "οπότε έχω μεγαλύτερη γνώση από αυτήν και την αντιπολίτευση, γιατί στο τέλος κατάφερα να κερδίσω την προεδρία. Δεν είναι εύκολο να ικανοποιήσεις το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση".

Η πρώτη κυρία της Νιγηρίας, της οποίας ο παππούς ήταν ο πρώτος υπουργός Άμυνας της χώρας, δήλωσε στην επίμαχη συνέντευξη ότι ο σύζυγός της δεν της έχει αποκαλύψει αν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2019. Αλλά "αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι...δεν θα τον στηρίξω και δεν θα ζητήσω από τις γυναίκες να τον ψηφίσουν, όπως έκανα πριν. Ποτέ δεν θα το ξανακάνω", ήταν τα λόγια της.

Η Αΐσα Μπουχάρι επεσήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση ελέγχεται από "λίγους ανθρώπους", που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά, με αποτέλεσμα ο σύζυγός της, να μην γνωρίζει τι συμβαίνει.

Ο Μουχαμάντου Μπουχάρι, απόστρατος στρατηγός, ανέβηκε στην εξουσία μετά τις εκλογές του 2015 χάρη στις υποσχέσεις του για πάταξη της διαφθοράς και αποκατάσταση της τάξης. Η οικονομία της χώρας, ωστόσο, διανύει περίοδο ύφεσης ως αποτέλεσμα των χαμηλών τιμών του αργού πετρελαίου παγκοσμίως ενώ η παραγωγή πετρελαίου στα νότια της Νιγηρίας έχει πληγεί από κύμα επιθέσεων από τους αντάρτες.

Πηγή: Guardian

SHARE:

24Media Network