Στη δημοσιότητα βίντεο που “καίει” τον Μπολσονάρου: Επιχείρησε να “ξηλώσει” αστυνομικούς

Στη δημοσιότητα βίντεο που “καίει” τον Μπολσονάρου: Επιχείρησε να “ξηλώσει” αστυνομικούς
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου AP

Σε μια ηχογράφηση μιας υπουργικής συνάντησης στις 22 Απριλίου, ο Μπολσονάρου ακούγεται να λέει ότι είναι δικαίωμά του να αλλάξει αξιωματούχους επιβολής του νόμου, τους προϊσταμένους τους ακόμη και έναν υπουργό.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τον Βραζιλιάνο Πρόεδρο Ζαίχ Μπολσονάρου να εκφράζει την απογοήτευσή του για το ότι δεν μπόρεσε να αλλάξει την ηγεσία και το προσωπικό στην ομοσπονδιακή αστυνομία, σύμφωνα με το BBC.

Το βίντεο αποτελεί βασικό μέρος ποινικής έρευνας εναντίον του ακροδεξιού Προέδρου για τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σέρζιο Μόρο, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα καταγγέλλοντας ότι ο Μπολσονάρου είχε προσπαθήσει να αλλάξει ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Πριν γίνει Πρόεδρος, ο Μπολσονάρου ήταν βουλευτής της Πολιτείας του Ρίο για σχεδόν 30 χρόνια.

Ο Μπολσονάρου αρνείται την εμπλοκή του σε οποιοδήποτε αδίκημα.

Η ανερχόμενη πολιτική κρίση έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι η Βραζιλία θα μπορούσε να είναι το επόμενο επίκεντρο της πανδημίας κορονοϊού.

Την Παρασκευή, η χώρα κατέγραψε 1.001 νέους θανάτους, φθάνοντας το σύνολο της σε 21.048 και έχει το δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο με περισσότερα από 330.000.

Δύο υπουργοί υγείας άφησαν τις θέσεις τους μέσα σε ένα μήνα αφού διαφωνούσαν δημόσια με τον χειρισμό της κρίσης από την κυβέρνηση.

Τι λέει ο Μπολσονάρου στο βίντεο;

“Προσπάθησα να αλλάξω επίσημα τους ανθρώπους ασφαλείας μας στο Ρίο ντε Τζανέιρο και δεν τα κατάφερα. Τέλος συζήτησης. Δεν θα περιμένω η οικογένειά μου ή οι φίλοι μου να τη γ@μησουν”, ακούγεται να λέει ο Μπολσονάρου στο βίντεο που γυρίστηκε τον Απρίλιο.

“Εάν δεν μπορώ να τους αλλάξω, τότε θα αλλάξω το αφεντικό τους. Και αν δεν μπορώ να αλλάξω ούτε και αυτόν, τότε θα αλλάξω τον υπουργό”, ακούγεται να λέει στο συνέχεια στο επίμαχο βίντεο.

Ο εισαγγελέας της Βραζιλίας διερευνά τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σέρτζιο Μόρο ότι ο κ. Μπολσονάρου απέλυσε τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα