Δημοσκόπηση: Ικανοποιημένοι οι Γερμανοί από τους χειρισμούς Μέρκελ για Ελλάδα

Δημοσκόπηση: Ικανοποιημένοι οι Γερμανοί από τους χειρισμούς Μέρκελ για  Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa το 55% των Γερμανών είναι ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της Άγκελα Μέρκελ στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της συμφωνίας, ενώ το 31% εκτιμά ότι θα έπρεπε να υπάρξει Grexit

Το 55% των Γερμανών θεωρεί ότι η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ χειρίστηκε σωστά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού σταθμού RTL, ενώ το 31% εκτιμά ότι θα έπρεπε να είχε διώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και το 14% δεν εκφράζει άποψη.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης από την στάση της κυρίας Μέρκελ διαπιστώνεται μεταξύ των ψηφοφόρων των Πρασίνων (75%), ενώ ακολουθούν οι ψηφοφόροι του κόμματός της (CDU/CSU) με 66%, οι ψηφοφόροι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 62% και της Αριστεράς (Die Linke) με 53%.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα, το 81% απαντά ότι αμφιβάλλει, ενώ το 14% εκφράζει αντίθετη άποψη και το 5% δεν απαντά.

Τα ποσοστά των κομμάτων παραμένουν σταθερά, με το CDU/CSU στο 42%, το SPD στο 23%, τους Πράσινους στο 11%, την Αριστερά στο 10% και τα FDP και AfD στο 4%. Στο ερώτημα για τον Καγκελάριο, η Άγγελα Μέρκελ συγκεντρώνει το 56%, ενώ ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ το 14%.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Συμφωνία, grexit
SHARE:

24Media Network