Δημοτικές εκλογές εν μέσω εξέγερσης "για την αποκέντρωση"  

Δημοτικές εκλογές εν μέσω εξέγερσης "για την αποκέντρωση"  

Εν μέσω ένταση και συγκρούσεων διεξάγονται σήμερα οι δημοτικές εκλογές στη Συρία. Επίθεση από ομάδα λιποτακτών σε λεωφορείο του στρατού

Στρατιώτες πιστοί στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ χρησιμοποιώντας βαρέα όπλα εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κατοικιών στη διάρκεια των συγκρούσεων που ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο.

Δημοτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Συρία, που συγκλονίζεται εδώ και εννέα μήνες από τη λαϊκή εξέγερση, η οποία καταπνίγεται στο αίμα από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας.

Πρόκειται για την πρώτη ψηφοφορία η οποία οργανώνεται από την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις συριακές αρχές, οι δημοτικές εκλογές οργανώθηκαν με βάση τον νέο εκλογικό νόμο που εγκρίθηκε πρόσφατα "για την ενίσχυση της αρχής της αποκέντρωσης".

Παράλληλα, συγκρούσεις σημειώθηκαν τη νύκτα ανάμεσα σε στρατιώτες που έχουν λιποτακτήσει από τον συριακό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιντλιμπ (βορειο-δυτική Συρία) και την Ντεράα (νότια Συρία), δύο από τις εστίες της λαϊκής εξέγερσης, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Ιντλίμπ θεωρείται προπύργιο λιποτακτών του στρατού που προσπαθούν να διαφύγουν στην γειτονική Τουρκία.

Στη νότια επαρχία Νταράα, ομάδα λιποτακτών του στρατού επιτέθηκε σήμερα εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι αυξανόμενες συγκρούσεις ανάμεσα στους λιποτάκτες και στις τακτικές δυνάμεις του στρατού μπορεί να οδηγήσουν τη Συρία σε εμφύλιο πόλεμο, σύμφωνα με παρατηρητές.

Λιποτάκτες του στρατού έχουν σχηματίσει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και εξαπολύουν επιθέσεις σε κυβερνητικούς στόχους.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στις οποίες ζητείται η απομάκρυνση του αλ Ασαντ από τον Μάρτιο.

Η κυβέρνηση καταγγέλλει ως υπεύθυνες για την εξέγερση κατά του αλ Ασαντ ένοπλες συμμορίες που χρηματοδοτούνται από τις αραβικές και τις δυτικές χώρες.    

Οι δημοκρατικοί ακτιβιστές ξεκίνησαν επίσης χθες εκστρατεία ανυπακοής, αρχίζοντας με γενική απεργία, στην οποία συμμετείχε τμήμα του πληθυσμού, κυρίως στην πόλη Χομς, με στόχο την αύξηση της πίεσης επί του καθεστώτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απεργία απέναντι στην άγρια καταστολή

SHARE:

24Media Network