Η πρώην κυρία Μπέζος δίνει σε φιλανθρωπίες τη μισή της περιουσία

Η πρώην κυρία Μπέζος δίνει σε φιλανθρωπίες τη μισή της περιουσία
Η Μακένζι Μπέζος δίπλα στον πρώην σύζυγό της παλαιότερα Evan Agostini/Invision/AP

Έχοντας πια πακτωλό χρήματος στη διάθεσή της και στους ατομικούς λογαριασμούς της, η Μακένζι Μπέζος ετοιμάζεται για φιλανθρωπίες-μαμούθ.

Τη δέσμευσή της να δωρίσει σε φιλανθρωπίες τουλάχιστον τη μισή από την τεράστια περιουσία της σε χρήμα δημοσιοποίησε την Τρίτη η Μακένζι Μπέζος.

Η μέχρι πρότινος σύζυγος του μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της Amazon Tζεφ Μπέζος πήρε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό μετά το διαζύγιο το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διεθνών ΜΜΕ φτάνει περίπου στα 37 δισεκατομμύρια δολάρια (χώρια τα ακίνητα).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις φιλανθρωπίες της η Μπέζος θα δαπανήσει τουλάχιστον 16 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό αν μην τι άλλο ικανοποιητικό.

“Εχω να μοιραστώ ένα δυσανάλογα μεγάλο ποσό και έτσι η προσέγγισή μου στη φιλανθρωπία θα συνεχίσει να είναι προσεκτική. Απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και φροντίδα” τόνισε η κυρία Μπέζος.

Η πρώην, πια, σύζυγος του Τζεφ δραστηριοποιείται φιλανθρωπικά μέσω του ιδρύματος Giving Pledge στο οποίο μετέχουν και άλλοι μεγιστάνες των ΗΠΑ όπως ο Ουόρεν Μπάφετ και ο Μπιλ Γκέιτς. Αμφότεροι ζητούν από τα μέλη ότι θα δεσμευτούν να αποδώσουν το μισό ή και μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους εφόσον γίνουν μέλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα