Δολοφονία Φλόιντ: Πέντε δρόμοι της Νέας Υόρκης θα μετονομαστούν σε "Black Lives Matter"

Διαδηλωτής κρατάει πλακάτ που γράφει "Black Lives Matter"
Διαδηλωτής κρατάει πλακάτ που γράφει "Black Lives Matter" AP

Άλλη μία επιτυχία των συνεχών κινητοποιήσεων από την ημέρα δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ. Πέντε δρόμοι της Νέας Υόρκης θα λάβουν το όνομα του συνθήματος των ημερών: Black Lives Matter.

Πέντε δρόμοι της Νέας Υόρκης θα μετονομαστούν σε «Black Lives Matter» (Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν), ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Το σύνθημα θα ζωγραφιστεί επίσης στους δρόμους σε «καίρια τοποθεσία» σε καθένα από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα, ανέφερε. Η μία θα είναι κοντά στο Δημαρχείο του Μανχάταν, με τα άλλα σημεία να επιλέγονται από συμμετέχοντες, ακτιβιστές και στελέχη της πόλης.

«Αυτό που θα είναι ξεκάθαρο - το όνομα του δρόμου και στους δρόμους της πόλης μας - είναι το συγκεκριμένο σύνθημα που αυτή η πόλη πρέπει τώρα να αισθανθεί πολύ πολύ βαθιά, και αυτό το έθνος επίσης, ότι οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν», δήλωσε ο ντε Μπλάζιο.

Την περασμένη εβδομάδα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιουριέλ Μπάουζερ μετονόμασε περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο σε «Black Lives Matter Plaza» (Πλατεία Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν) με τις λέξεις ζωγραφισμένες με τεράστια κίτρινα γράμματα σε κοντινούς δρόμους.

Αξιωματούχοι του Ντιτρόιτ εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να ονομάσουν μια πλατεία με το όνομα του κινήματος Black Lives Matter, ανέφερε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός WWJ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Υόρκη, Τζορτζ Φλόιντ, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network