Δολοφονία Μπρουκς: "Απογοητευμένος από το σύστημα" δηλώνει ο αστυνομικός Ντέβιν Μπρόσναν

Ο Ντέβιν Μπρόσναν
Ο Ντέβιν Μπρόσναν FULTON COUNTY SHERIFF'S OFFICE

"Απογοητευμένος από το σύστημα", δηλώνει ο αστυνόμος Ντέβιν Μπρόσναν, μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για τον θάνατο του Ρέισαρντ Μπρουκς.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού της Ατλάντα, Ντέβιν Μπρόσναν ανέφερε πως ο πελάτης του είναι "απογοητευμένος από το σύστημα", μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για τον θάνατο του Ρέισαρντ Μπρουκς.

Ο δικηγόρος, Don Samuel, ανέφερε πως ο δικαστής της κομητείας Fulton, είχε "άλλα πράγματα στο μυαλό του", όταν απήγγειλε την κατηγορία του κακουργήματος στον πελάτη του ενώ πρόσθεσε πως "Δεν έχει ξανασυναντήσει παρόμοια υπόθεση".

Σύμφωνα με το CNN, ο Μπρόσναν αποφυλακίστηκε σήμερα.

Ήταν ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν παρών κατά τη δολοφονία του Μπρουκς και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης και παραβίαση του όρκου του ως αστυνομικός.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 27χρονος Μπρουκς, πατέρας τριών παιδιών, “δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή”, “δεν επέδειξε επιθετική συμπεριφορά”, και “δεν απείλησε άμεσα να σκοτώσει ή να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες” στους δύο λευκούς αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν την προηγούμενη Παρασκευή, δήλωσε ο Πολ Χάουαρντ εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον.

Ο Γκάρετ Ρόλφι, ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Μπρουκς, αποπέμφθηκε από το σώμα την επομένη και πλέον αντιμετωπίζει 11 κατηγορίες για κακουργήματα. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ακόμη και σε θάνατο, εξήγησε ο Χάουαρντ.

Η οικογένεια του Μπρουκς εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Ρόλφι. Η χήρα του, η Τομίκα Μίλερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Είμαι πραγματικά πληγωμένη και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πώς θα ήταν τα πράγματα αν ήταν ακόμη εδώ ο σύζυγός μου”.

Ο Χάουαρντ εξήγησε ότι ο Μπρουκς έτρεχε μακριά από τον Ρόλφι και βρισκόταν σε απόσταση 5,5 μέτρων όταν εκείνος τον πυροβόλησε δύο φορές στην πλάτη, με μία από τις σφαίρες να τον βρίσκει στην καρδιά.

“Τον πέτυχα”, ακούγεται ο Ρόλφι να λέει σε ένα από τα οκτώ βίντεο --από κινητά περαστικών και από το εσωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης-- που απαθανάτισαν το περιστατικό. Αφού σκότωσε τον Μπρουκς, ο Ρόλφι τον κλώτσησε δύο φορές την ώρα που βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.

Οι κανόνες εμπλοκής της αστυνομίας της Ατλάντα δεν επιτρέπουν σε έναν αστυνομικό να πυροβολήσει ούτε με τέιζερ εναντίον κάποιου που απομακρύνεται τρέχοντας.

“Οπότε σίγουρα δεν μπορεί να πυροβολήσει ένα κανονικό όπλο εναντίον κάποιου που απομακρύνεται”, εξήγησε ο Χάουαρντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Αστυνομία
SHARE: