Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: “Μη με πυροβολήσετε” – Νέο βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: “Μη με πυροβολήσετε” – Νέο βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης
Στιγμιότυπο από το βίντεο. Youtube

Νέες εικόνες απο τη στιγμή της σύλληψης του Τζορτζ Φλόιντ που οδήγησε στο θάνατό του ήρθαν στο φως. "Μη με πυροβολήσετε" παρακαλεί με δάκρυα τους αστυνομικούς ο αδικοχαμένος αφροαμερικανός.

Συγκλονίζουν οι νέες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας απο τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Τα βίντεο προέρχονται απο τις κάμερες που είχαν ενσωματωμένες στις στολές τους δύο από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και δημοσιοποίησε η Daily Mail.

Σε αυτά φαίνεται η σύλληψη του Τζορζτ Φλόιντ απο τη στιγμή που οι αστυνομικοί πλησιάζουν το αυτοκίνητό του και χτυπούν το τζάμι του οδηγού. Εκείνος αμέσως ανοίγει την πόρτα και απο εκεί και πέρα αρχίζει το μαρτύριό του μέχρι να ξεψυχίσει κάτω από το γόνατο του Chauvin.

Ο Φλόιντ φαίνεται τρομοκρατημένος στη θέα των αστυνομικών ενώ δεν προβάλλει καμία αντίσταση. Παρακαλεί τους αστυνομικούς να μην τον πυροβολήσουν, τους λέει οτι πρόσφατα έχασε τη μητέρα του ενώ τα δάκρυα τρέχουν από τα μάτια του.

Σε δεύτερο βίντεο που προέρχεται απο κάμερα άλλου αστυνομικού  φαίνεται ο Φλόιντ να λέει στους αστυνομικούς οτι πάσχει απο κλειστοφοβία την ώρα που εκείνοι τον σπρώχνουν για να τον βάλουν στο περιπολικό. Είναι η μόνη στιγμή που δείχνει να αντιστέκεται. Οι αστυνομικοί τον βάζουν απο τη μία πόρτα του περιπολικού, τον βγάζουν απο την άλλη και τον ρίχνουν στο έδαφος. Η συνέχεια είναι γνωστή και πυροδότησε κύμα εξεγέρσεων σε όλες τις ΗΠΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα