Δωρεά 500.000 υπό διερεύνηση εμβολίων Ebola της Janssen στο Κονγκό

Θύμα από τον ιό του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό
Θύμα από τον ιό του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό AP

Η χώρα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο -το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί- και που αναπτύσσει η αμερικανική εταιρεία.

Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ) αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την υπό διερεύνηση αγωγή του εμβολίου Ebola που αναπτύσσεται επί του παρόντος από τις Janssen Pharmaceutical Companies της Johnson & Johnson, ως μέρος μιας διευρυμένης πρωτοβουλίας δημόσιας υγείας για να βοηθήσει να περιοριστεί το ξέσπασμα του ιού Ebola στη χώρα.

Πάνω από 3.000 περιπτώσεις, συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους από 2.000 θανάτους, έχουν αναφερθεί στην ΛΔΚ μέχρι σήμερα. Η φαρμακευτική εταιρεία Janssen για να βοηθήσει στην προστασία των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο για Ebola δεσμεύτηκε να δωρίσει μέχρι και 500.000 εμβόλια.

ADVERTISING

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίου έχουν ήδη αποσταλεί στη χώρα.

"Η Johnson & Johnson εργάζεται για να παρέχει λύσεις στις ανάγκες της παγκόσμιας υγειονομικής περίθαλψης για πάνω από έναν αιώνα - και η απειλή του Ebola είναι μία από τις πιο επείγουσες προκλήσεις που έχουμε συναντήσει ποτέ", δήλωσε ο Alex Gorsky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Johnson & Johnson. "Το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό να προστατεύσουν τις κοινότητές τους από μια τόσο σοβαρή απειλή είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη τόσο της καινοτομίας της Janssen, όσο και της αναποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων που δεσμεύονται να εργάζονται για το καλύτερο όλων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο
SHARE:

24Media Network