Δραματικό διάγγελμα Τζόνσον: “70% πιο μεταδοτικό το νέο στέλεχος του κορονοϊού”

Δραματικό διάγγελμα Τζόνσον: “70% πιο μεταδοτικό το νέο στέλεχος του κορονοϊού”
Ο Μπόρις Τζόνσον AP

Ο Μπόρις Τζόνσον πληροφόρησε τους Βρετανούς ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού μεταδίδεται ταχύτατα και εξήγγειλε αυστηρά μέτρα.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο Μπόρις Τζόνσον την πραγματικότητα που διαμορφώνει στη Μεγάλη Βρετανία το νέο στέλεχος του κορονϊού.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός τόνισε ότι το εν λόγω στέλεχος μεταδίδεται και 70% περισσότερο σε σχέση με αυτό που ξέρουμε, γεγονός αν μην τι άλλο εξόχως ανησυχητικό.

Το καινούργιο αυτό στέλεχος εμφανίζεται στο 62% των περιπτώσεων στο Λονδίνο και στο 59% των περιπτώσεων στην Ανατολική Αγγλία.

Οπως υπογράμμισε εξάλλου η νότια, η νοτιοανατολική Αγγλία αλλά και το Λονδίνο μπαίνουν από την Κυριακή σε νέο, αυστηρότερο λοκ-ντάουν. Τα ταξίδια στις οποίες που θα βρίσκονται σε επίπεδο συναγερμού τέσσερα θα απαγορεύονται.

Οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν. Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν.Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους. Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

Ο Τζόνσον επεσήμανε επίσης ότι “τα Χριστούγεννα δεν μπορούν να συνεχιστούν με τον τρόπο που είχαμε προγραμματίσει”.

O Bρετανός Πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας: “Πρόκειται για έναν αγώνα που συνεχίζεται. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσουμε το κοινό καλό ενώ γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο είναι εδώ. Τα πράγματα θα είναι ριζικά καλύτερα το Πάσχα αφού θα εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού”.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε το Σάββατο 27.052 νέα κρούσματα και 534 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο Μπόρις Τζόνσον αντιστάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή στην ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων και επέμενε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να σωθούν. Οι αρχές είχαν επιτρέψει την συνάντηση μέχρι τριών νοικοκυριών για πέντε ημέρες τα Χριστούγεννα .

Πλέον, κάθε συγκέντρωση απαγορεύεται στις ζώνες που έχουν υπαχθεί στο Επίπεδο 4, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι εορταστικές συγκεντρώσεις θα επιτραπούν για μία μόνο ημέρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι, μαζί με την Ιταλία, η πλέον πληγείσα από την επιδημία χώρα της Ευρώπης με περισσότερους των 67.000 νεκρούς. Το όριο των 2.000.000 κρουσμάτων ξεπεράσθηκε το Σάββατο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα