Έχασαν μέσα από τα χέρια τους επικίνδυνο μαφιόζο

Έχασαν μέσα από τα χέρια τους επικίνδυνο μαφιόζο

Κινηματογραφική απόδραση στο Μιλάνο. Ο Ντομένικο Κουτρί επρόκειτο να καταθέσει, ωστόσο οι φίλοι του, είχαν αντίθετη γνώμη

Το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την απόδραση το μεσημέρι της Δευτέρας του Ιταλού φερόμενου ως μαφιόζου Ντομένικο Κουτρί, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για φόνο, εντοπίσθηκε από τους καραμπινιέρους στην Ματζέντα, με μικρή απόσταση από το Μιλάνο. Πρόκειται για μια Citroën C3.

Ο Κουτρί, 32 ετών, επρόκειτο να καταθέσει σε δίκη για διάθεση πλαστών τραπεζικών επιταγών στο Γκαλαράτε, κοντά στο Μιλάνο. Ενώ οι δεσμοφύλακες τον μετέφεραν προς την δικαστική αίθουσα, η Citroën πλησίασε και από το αυτοκίνητο βγήκαν τέσσερις άνδρες με πιστόλια και Καλάσνικοφ, οι οποίοι υποχρέωσαν τους δεσμοφύλακες να τους παραδώσουν τον μαφιόζο.

Τα όργανα της τάξης προσπάθησαν να αντιδράσουν και στην ανταλλαγή πυρών τραυματίσθηκε θανάσιμα ο αδελφός του Κουτρί, Αντονίνο, 31 ετών.

Η οικογένεια Κουτρί μετανάστευσε στην βόρειο Ιταλία από την Καλαβρία την δεκαετία του 1960. Οι έρευνες της ιταλικής δικαιοσύνης, για τον λόγο αυτό, έχουν επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας.

Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «θεαματική απόδραση η οποία και θυμίζει χολιγουντιανές ταινίες» ενώ σχολιαστές αναφέρουν ότι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις πρέπει να διατάσσεται κατάθεση μέσω τηλεδιάσκεψης, για να αποφεύγεται ο κίνδυνος ενέδρας από άνδρες του οργανωμένου εγκλήματος.

Μπλόκα έχουν στηθεί, τέλος, σε κύριες οδικές αρτηρίες της χώρας αλλά και στα ιταλοελβετικά σύνορα, καθώς η Ελβετία θα μπορούσε να αποτελέσει τον τελικό προορισμό του Κουτρί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network