“Έχετε ακόμα το κουράγιο να καπνίσετε;”: Οι πνεύμονες που σοκάρουν

“Έχετε ακόμα το κουράγιο να καπνίσετε;”: Οι πνεύμονες που σοκάρουν
Χειρουργείο 123rf

Χαρακτηρίζεται ως η "καλύτερη διαφήμιση κατά του καπνίσματος που έχει γίνει ποτέ". Πρόκειται όμως για αληθινό περιστατικό. Δείτε το βίντεο και κρίνετε μόνοι σας.

Η “καλύτερη διαφήμιση κατά του καπνίσματος που έχει γίνει ποτέ” μπορεί να χαρακτηριστεί το βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, στο οποίο φαίνονται οι κατάμαυροι πνεύμονες ενός μακροχρόνιου καπνιστή.

Ο Τσεν Γινγκιού, επικεφαλής χειρουργός της ομάδας μεταμόσχευσης σε νοσοκομείο της επαρχίας Γιανγκσού, που τράβηξε το βίντεο, δήλωσε ότι ο ασθενής πέθανε σε ηλικία 52 ετών, όντας καπνιστής για 30 χρόνια. Ήθελε να δωρίσει τα όργανά του αλλά η ομάδα του Γινγκιού διαπίστωσε ότι οι πνεύμονές του δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν για μεταμόσχευση καθώς ήταν μαύροι και είχαν όλα τα σημάδια ασβεστοποίησης, φυσαλιδώδους νόσου και πνευμονικού εμφυσήματος.

“Κοιτάξτε αυτούς τους πνεύμονες. Έχετε ακόμα το κουράγιο να καπνίσετε;” ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός.

Ο ασθενής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε υποβληθεί σε εκτενής ιατρικές εξετάσεις πριν τον θάνατό του και οι πνεύμονές του δωρίστηκαν αμέσως μετά γι’ αυτό και το περιστατικό έφτασε στην ομάδα μεταμόσχευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα