Αλκοολικός πατέρας ζούσε τα παιδιά του μόνο με Coca Cola και καταδικάστηκε

Αλκοολικός πατέρας ζούσε τα παιδιά του μόνο με Coca Cola και καταδικάστηκε
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Πατέρας στη Γαλλία ταϊζε τα παιδιά του μόνο κόκα κόλα και γλυκά με πολύ σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους. Καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση.

Aλκοολικός πατέρας από τη Λιμόζ της Γαλλίας, ο οποίος έδινε κυρίως Κόκα Κόλα στους δύο γιους του, ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών, καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση.

Το μεγαλύτερο παιδί έχασε επτά δόντια, τα οποία χάλασαν από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, ενώ το μικρότερο έχει σχεδόν πάψει να μιλά. Και τα δύο πρόκειται να υποβληθούν σε ψυχολογικές και ιατρικές εξετάσεις, διευκρίνισε η Καρόλ Παπόν, εκπρόσωπος της οργάνωσης France Victimes 87.

Ο πατέρας τους καταδικάστηκε για παραμέληση των πατρικών του καθηκόντων από το 2016 ως το 2018, ενώ η δικηγόρος των παιδιών κατήγγειλε ότι ήταν βίαιος απέναντί τους αλλά και απέναντι στη μητέρα τους. «Ο πατέρας δεν ξέρει να διαβάζει, να γράφει, να μετρά (…) και ξοδεύει όλα τα χρήματα από τα κοινωνικά επιδόματα για την αγορά αλκοόλ. Μέσα σε μερικές ημέρες η οικογένεια δεν έχει τίποτα για να φάει. Έχουν μόνο Κόκα Κόλα», δήλωσε η δικηγόρος. «

Στο διαμέρισμα δεν υπήρχε τίποτα, ούτε ψυγείο, τα παιδιά κοιμόντουσαν σε ένα στρώμα χωρίς κουβέρτα και δεν υπήρχαν παιχνίδια (…) Ο πατέρας τους τα τάιζε γλυκά και Κόκα Κόλα. Ήταν αφημένα εντελώς στην τύχη τους», επεσήμανε ο αντιεισαγγελέας Μπρινό Ρομπινέ. Αφού οι κοινωνικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τον εισαγγελέα, τα δύο παιδιά δόθηκαν σε οικογένειες υποδοχής.

.”Το μεγαλύτερο χρειάστηκε να μάθει ότι υπάρχουν λαχανικά και κρέας. Το μικρότερο ανατέθηκε σε μια άλλη οικογένεια και δεν λέει λέξη”, επεσήμανε η δικηγόρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα